kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 150 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-234-205-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| A frézia helye a vágottvirág-termesztésben | 7 |
| TÖRTÉNETI ÉS BOTANIKAI ÁTTEKINTÉS | 9 |
| A frézia származása | 9 |
| A frézia rendszertani és morfológiai jellemzése | 12 |
| A frézianemesítés célja és eredményei | 24 |
| A Ster Elit | 29 |
| A fajtaválaszték | 30 |
| A FRÉZIA KÖRNYEZETI IGÉNYEI, A TERMESZTÉS FELTÉTELEI | 35 |
| Talaj- és tápanyagigény | 35 |
| A talaj előkészítése vetés és ültetés előtt, alaptrágyázás | 36 |
| Fejtrágyázás | 41 |
| Sótűrő képesség | 46 |
| Levegőigény | 47 |
| Fényigény | 48 |
| Hőigény | 50 |
| A víz és a levegő páratartalma iránti igény | 54 |
| Termesztőberendezések | 56 |
| A növényházak berendezései | 59 |
| A FRÉZIA TERMESZTÉSE MAGVETÉSSEL | 60 |
| A vetőmag | 61 |
| Csírázóképesség | 62 |
| Csírázási hőmérséklet | 62 |
| A magvak előkészítése, előcsíráztatása | 63 |
| A magvetés | 65 |
| A magvetés ideje | 66 |
| Magvetés ládába | 67 |
| Magvetés tőzegcserépbe | 70 |
| Magvetés állandó helyre | 71 |
| Ápolási munkák | 71 |
| Virágszedés, -osztályozás, - tárolás | 74 |
| Virágszedés egyidejű osztályozással | 78 |
| Virágszedés és -osztályozás két lépcsőben | 80 |
| A fréziaosztályozás előírásai | 81 |
| Tárolás | 83 |
| A FRÉZIA TERMESZTÉSE HAGYMAGUMÓRÓL | 86 |
| A szaporításra alkalmas hagymagumó előállítása | 86 |
| A hagymagumó fejlődését befolyásoló tényezők | 87 |
| A hagymagumó kitermelése | 88 |
| A hagymagumó preparálása | 91 |
| Termesztés hagymagumóról normál viszonyok között | 96 |
| Termesztés késleltetett hagymagumóról | 100 |
| Késő őszi virágoztatás | 101 |
| Késő tavaszi virágoztatás | 103 |
| A KÜLÖNBÖZŐ TERMESZTÉSI ELJÁRÁSOK ÖSSZEHASONLÍTÓ ÉRTÉKELÉSE | 104 |
| Magvetéses kultúra | 105 |
| Hagymagumó-előállítás | 105 |
| Normál hagymagumós termesztés | 107 |
| Késleltetett hagymagumós termesztés | 107 |
| Termesztés üveg alatt és a szabadban | 108 |
| Termesztés ládában, cserépben | 109 |
| Magtermesztés | 109 |
| A frézia a lakásban és a kertben | 110 |
| A frézia virágkötészetben | 114 |
| Gazdaságos-e a frézia termesztése? | 115 |
| A frézia növényvédelme | 124 |
| Vírusok | 124 |
| Baktériumok | 127 |
| Kórokozó gombák | 127 |
| Állati kártevők | 132 |
| Élettelen környezeti tényezők által előidézett betegségek | 136 |
| Fejlődési rendellenességek | 141 |
| Összefoglalás | 145 |
| Irodalomjegyzék | 147 |