A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

PoLíSz 2004. december-2005. január

Politika-Líra-Széppróza szellemi-lelki "városálma"/A Kráter Műhely Egyesület irodalmi és kulturális lapja

Fülszöveg


írótollunk jaj, bele ne fáradjon!
Aligha választhatta volna meg jobban a PoLíSz az Itthon-Otthon, eléggé változatosan értelmezhető címmel illetett összeállítás, közlésének az idejét. Elhaló aktualitása, újraéledő időszerűsége okán is. \
Úgy tűnik, hogy a Trianon által szétszaggatott, csak kultúrájában (és imáiban) egységes Kárpát-medencei magyarság „kitaszított részének" az Anyaország lelke alá húzódó énekmondói (és nem felelőtlen igricei), panaszló (és nem siránkozó) írástudói keze alájátszik az idő. A sorozattá vált összeállítás nyomdafestéket kapott darabjai (de a közlésre nem érettek is, a maguk szintjén) mások mellett abból a 80-90 évnyi hatalmas, -erőt tartalékoló életanyagból és némelykor panaszrengetegből közvetítenek, hoznak át darabokat, szeleteket, színeket a maradék-Magyarországba - akár a mára felemelkedni látszó, de kegyetlen schen-geni sorompók alatt is -, amelyek hiányát a teljesség látszata mögött vergődő ország sokáig leplezni volt kénytelen.
Kezünk... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem