1.113.959

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása
Új könyv
§!

Fülétől a farkáig

Szerző

Kiadó: HVG Könyvek
Kiadás éve:
Oldalszám: 260 oldal
Nyelv:
Méret: 188 mm x 248 mm
ISBN: 9789635656882

Tartalom

Talán nincs még egy alapanyag, amely olyan szélsőséges reakciókat vált ki, mint a belsőségek. Egyesek imádják, mások messzire elkerülik őket. A belsőségek markáns íze, állaga és illata teljesen más világot képvisel, mint a jól megszokott színhúsoké. Sok minden szól azonban a fogyasztásuk mellett: ha belsőséget eszünk, azzal nemcsak a fenntarthatóságot támogatjuk, de az étrendünk is változatosabb lesz, a manapság divatos fehérjedús táplálkozáshoz pedig keresve sem találni jobb és olcsóbb, magas tápértékű alapanyagot. Vagyis a belsőségek értéket képviselnek, arról nem is beszélve, hogy finomak.

Ha megismerjük a Fülétől a farkáig hazai és nemzetközi belsőségételeket tartalmazó izgalmas receptválogatását, más szemmel nézünk majd ezekre az alapanyagokra. A resztelt májtól a pájslin át a különböző ragukig a belsőségételek színesebbé teszik a gasztronómiai kultúrát, ezért nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztalon és a csúcsgasztronómiában is helyük van.

A szerző célja, hogy a belsőségeket az őket megillető rangra emelje, sokszínűségüket, a bennük rejlő lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse. Komoly precizitással és szakértelemmel megírt könyve a változatos és részletes receptek mellett bemutatja azokat a konyhatechnológiai eljárásokat is, amelyek elengedhetetlenek a kifinomult ízű és optimális állagú belsőségételek készítéséhez.



Szkladányi András bölcsész, angoltanár, basszusgitáros és gasztronómiai szakfordító - több mint harminc angol nyelvű szakácskönyvet fordított magyarra. 2010 óta több neves étteremben is dolgozott, ezalatt kitanulta a konyhamészáros- és szakácsszakmát. A Fülétől a farkáig - Hazai és nemzetközi ételek belsőségekből az első könyve.



"Belsőségek - szerelem vagy zsigeri gyűlölet, nincs köztes út. Ez a könyv abba a világba kalauzol, ahol ezekből a megosztó alapanyagokból olyan ételek készülnek, amelyekért én egyértelműen rajongok."



Kaszás Kornél

Babel Budapest

Michelin-csillagos séf



"A magyar és nemzetközi konyhaművészet egyik alappillére a belsőségek használata. Legyünk büszkék erre a gazdag gasztronómiai hagyományra, és ismertessük meg ízeit! Ezt az üzenetet közvetíti ez a könyv is, amelyet őszintén ajánlok."

Sárközi Ákos

Borkonyha, Textúra
Michelin-csillagos séf

Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Fülétől a farkáig

Olvasatlan példány

Állapot: Új
9.200 Ft
8.280 ,-Ft
Kosárba
A könyv árkötöttségi moratórium alá tartozik! Az 1997. évi CXL. törvény (Kult. tv.) 72/A. § - 72/G. § hatálya alá eső könyvek esetében a kiadói árhoz képest legfeljebb 10% kedvezmény adható. Ennek következtében a szállítási díj megállapításánál a kötet értékét sajnos nincs módunkban a kosárértékben figyelembe venni!
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.