798.637

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tövis

Elbeszélések

Szerző

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

- Harminckét esztendős vagyok. 1950-ben fejeztem be első, "Ösvény" című regényemet. A vasöntödei kúpolókemence melletti munka után, mondhatni: második műszakban készült, arról a közösségről, amelyben akkor, huszonegy éves munkásfiú, az életem éltem. Az írás némi figyelmet s elismerést keltett a SZOT akkori irodalmi pályázatán, de nem kevés bíráló megjegyzésben is részesült. Először persze a dicséretek estek jobban, de hamarosan rájöttem, hogy a bírálatoknak tudom több hasznát venni: üresen maradt a kezem, egy második műhöz már kevés a fedezetem.
Azóta egy évtizednél is több idő telt el, számomra elsősorban a zsurnalisztika evezőpadjain. Ritkán merészkedtem az irodalom felségvizeire, mert be kellett látnom, száz kudarcra esik egy olyan siker, mint amilyen például: irodalmi díj a varsó VIT-en. Bejártam azonban életünk sok táját, s aki elég közel merészkedik a munkás-valósághoz, vagy éppen ott vet horgonyt, lassan-lassan megtelik kincset érő irodalmi nyersanyagokkal.
Ezek után már... Tovább

Tartalom

Légy a sörben5
Bútor14
A színésznő hódolója22
A fejedelmi nő30
Napsütés39
Tövis44
Özvegyek55
Botond79

Fülöp János

Fülöp János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fülöp János könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tövis

Könyvtári könyv volt.

Állapot:
540 Ft
270 ,-Ft 50
1 pont kapható
Kosárba