A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tejtermékek kis szakácskönyve a magyar konyhán

150 kipróbált recept

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 38 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Közlekedési nyomda kft. nyomása, Budapest. Korabeli hirdetésekkel.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar konyha ízletességének és változatosságának világhíre van. Magyarázatát adja ennek a magyar háziasszony kitűnő kvalitásai mellett a magyar föld termékeinek kiválósága és talán nem utolsó... Tovább

Előszó

A magyar konyha ízletességének és változatosságának világhíre van. Magyarázatát adja ennek a magyar háziasszony kitűnő kvalitásai mellett a magyar föld termékeinek kiválósága és talán nem utolsó sorban az, hogy a magyar konyhán igen kiterjedt s mind nagyobb szerep jut a különböző tejtermékeknek. A mai kor embere ugyanis a nehéz ételek helyett mindjobban az enyhe, kellemes ízű, könnyen emészthető ételeket és italokat részesíti előnyben, már pedig a tej és tejtermékek bőséges használata ízessé, változatossá és nagy tápértékűvé teszi az ételeket anélkül, hogy a szervezetet megterhelné. Jórészt ez indított engem arra, hogy olyan konyhai receptgyűjteményt állítsak össze, mely a tejjel és tejtermékekkel készíthető ételek és italok gazdag tára. Több mint húsz éve gyűjtöm - részben saját tapasztalataim alapján - a magyar konyha legjobb receptjeit, különös figyelemmel arra, hogy a tej és termékei miként alkalmazhatók legjobban az ételek tápértékének és ízletességének fokozására. Megkönnyítette munkámat egy a téren már korábban megjelent kitűnő írásmű: Dr. Kovács Józsefné: "Tejes ételek könyve" című füzete, melyből néhány jó receptet meríthettem, de ismétlem, a legtöbb receptem saját gyakorlati tapasztalataim alapján megállapított, vagy legalább is ellenőrzött, kipróbált recept. Vissza

Tartalom

Előszó1
Fontos tudnivalók a tej és tejtermékek megválogatásáról, eltartásáról és legjobb konyhai felhasználásáról2
Levesek6
Előételek8
Húsok12
Főzelékek14
Mártások16
Tészták18
Puddingok22
Sütemények26
Torták29
Uzsonnákhoz34
Italok37
Kész tejesételek40

Fülöp Margit

Fülöp Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fülöp Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv