kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agricola Kiadó és Kereskedelmi Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 138 oldal |
| Sorozatcím: | Kertmagyarország |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-8125-11-x |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Termesztési tudnivalók | 9 |
| Minden növényt a megfelelő helyre | 9 |
| Talajmunkák | 11 |
| A trágyázas | 13 |
| A kert szerves trágyái | 13 |
| A műtrágyák | 14 |
| Trágyázási módok | 15 |
| A szaporítás | 16 |
| Magvetés | 17 |
| Palántanevelés | 21 |
| Ivartalan szaporítási módok | 24 |
| Növényápolás | 26 |
| Fűszer- és gyógynövények a biokertben | 27 |
| Kezdő lépések a biokert felé | 28 |
| Termésbetakarítás | 31 |
| Tárolás és tartósítás | 32 |
| Termesztett növények és felhasználásuk | 36 |
| Angelika | 36 |
| Ánizs | 38 |
| Bazsalikom | 40 |
| Borsikafű | 42 |
| Borsos menta | 44 |
| Fodormenta | 48 |
| Citromfű | 49 |
| Édeskömény | 51 |
| Fehérmustár | 53 |
| Fokhagyma | 55 |
| Izsóp | 57 |
| Kakukkfű | 59 |
| Kapor | 61 |
| Koriander | 62 |
| Kömény | 64 |
| Körömvirág | 65 |
| Lestyán | 66 |
| Levendula | 68 |
| Majoránna | 71 |
| Mák | 73 |
| Metélőhagyma | 75 |
| Padlizsán | 76 |
| Paprika | 77 |
| Pasztinák | 79 |
| Petrezselyem | 80 |
| Rozmaring | 82 |
| Sáfrányos szeklice | 84 |
| Tárkony | 85 |
| Torma | 86 |
| Vöröshagyma | 89 |
| Zeller | 90 |
| Zsálya | 91 |
| Vadon termő növények és felhasználásuk | 98 |
| Milyen növényeket gyűjtsünk? | 98 |
| A gyűjtés főbb szabályai | 99 |
| Mit és mikor gyűjtsünk? | 99 |
| Akác | 100 |
| Apróbojtorján | 101 |
| Bodza | 102 |
| Boróka | 103 |
| Búzavirág | 104 |
| Cickafarkfű | 104 |
| Csalán | 105 |
| Csipkerózsa | 106 |
| Diófa | 107 |
| Ezerjófű | 108 |
| Fehérmályva | 108 |
| Fehér üröm | 109 |
| Fekete áfonya | 110 |
| Galagonya | 110 |
| Gyermekláncfű | 111 |
| Hársfák | 112 |
| Ibolya | 113 |
| Kamilla | 113 |
| Kankalin | 114 |
| Katángkóró | 115 |
| Komló | 115 |
| Kökény | 116 |
| Kövér porcsin | 116 |
| Libapimpó | 117 |
| Málna | 118 |
| Martilapu | 118 |
| Mezei kakukkfű | 119 |
| Orbáncfű | 119 |
| Ökörfarkkóró | 120 |
| Papsajt | 121 |
| Pásztortáska | 122 |
| Pemetefű | 123 |
| Pipacs | 124 |
| Réti sóska | 124 |
| Szagosmüge | 125 |
| Szamóca | 126 |
| Szarkaláb | 126 |
| Százszorszép | 127 |
| Szeder | 127 |
| Tüdőfű | 128 |
| Útifű | 128 |
| Vasfű | 129 |
| Zsurló | 130 |
| Fűszerkalauz | 131 |
| Fűszermenetrend | 131 |
| Fűszerezés, teakészítés | 132 |
| Növényi hatóanyagok | 135 |
| Irodalom | 137 |