kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Food Time Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 389 oldal |
| Sorozatcím: | Arany - Hazai ízek konyhája |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8624-78-7 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| A fűszerekről általában | 6 |
| Egy kis fűszertörténelem | 8 |
| A fűszerekről általában | 14 |
| A fűszerek hatóanyagairól | 18 |
| Illóolajok | 19 |
| Glikozidok | 19 |
| Alkaloidok | 19 |
| Cserzőanyagok - növényi csersavak | 19 |
| Növényi festékanyagok | 19 |
| Ásványi anyagok | 20 |
| Szerves savak | 20 |
| Keserű anyagok | 20 |
| Vitaminok | 20 |
| Szénhidrátok | 21 |
| Zsírok, zsíros olajok | 21 |
| A fűszerek helyes adagolása és elkészítése | 21 |
| Csecsemő- és gyermekételek | 24 |
| A baba első italai, püréi | 25 |
| Hogyan készítsünk főzeléket? | 28 |
| A baba első főzelékei | 28 |
| A gomba is fűszer | 31 |
| A méz mint ízesítő | 32 |
| Húsételek fűszerezése | 33 |
| Sertéshús | 33 |
| Marhahús | 35 |
| Szárnyasok | 35 |
| Vadhúsok | 36 |
| Halételek fűszerezése | 37 |
| Grillételek fűszerezése | 38 |
| Sajtos ételek fűszerezése | 42 |
| Saláták fűszerezése | 43 |
| Fűszeres pácok - pácolások | 46 |
| Grillsültek pácolása | 47 |
| Vadas pácok készítése | 47 |
| Fűszeres növényi ecetek | 48 |
| Ízesített konyhaecetek | 49 |
| Egyéb ecetek | 50 |
| Sózás | 52 |
| A fűszeres sók | 56 |
| Fűszerkeverékek | 57 |
| Chili | 57 |
| Curry | 58 |
| Tabasco | 58 |
| Borspótló fűszerkeverék | 59 |
| Fűszerkeverék forralt borhoz | 60 |
| Leves-fűszerkeverék | 60 |
| Sertéshús-fűszerkeverék | 60 |
| Marhahús-fűszerkeverék | 60 |
| Szárnyas-fűszerkeverék | 60 |
| Halfűszerkeverék | 60 |
| Grillfűszerkeverék | 60 |
| Mártás-fűszerkeverék | 60 |
| Pástétom-fűszerkeverék | 60 |
| Saláta-fűszerkeverék | 61 |
| Töltelék-fűszerkeverék | 61 |
| Vadas-fűszerkeverék | 61 |
| Vagdalt-fűszerkeverék | 61 |
| Magyaros fűszerkeverék | 61 |
| Olaszos fűszerkeverék | 61 |
| Ital-fűszerkeverék | 61 |
| Édesség-fűszerkeverék | 61 |
| Fűszeres receptek | 63 |
| Vendégváró falatok, mártások, saláták | |
| Fűszereink részletes ismertetése A-Z-ig | 137 |
| Angelika | 138 |
| Angosztura | 139 |
| Áfonya | 139 |
| Ánizs | 140 |
| Babérlevél | 142 |
| Bazsalikom | 142 |
| Boróka | 143 |
| Bors | 146 |
| Borsikafű | 147 |
| Borsmenta | 148 |
| Cayenne-i bors | 149 |
| Citrom | 150 |
| Citromfű | 151 |
| Csillagánizs | 151 |
| Édeskömény | 152 |
| Fahéj | 153 |
| Fehér üröm | 153 |
| Fekete üröm | 153 |
| Fokhagyma | 154 |
| Galanga | 156 |
| Grépfrút | 156 |
| Gyömbér | 157 |
| Izsóp | 160 |
| Kakukkfű | 160 |
| Kapor | 161 |
| Kapri | 163 |
| Kardamomi | 164 |
| Kaszkarilla | 164 |
| Kálmos | 165 |
| Komló | 165 |
| Koriander | 165 |
| Kömény | 166 |
| Kurkuma | 167 |
| Lestyán | 167 |
| Majoránna | 168 |
| Metélőhagyma | 170 |
| Mustár | 171 |
| Narancshéj | 171 |
| Padlizsán | 171 |
| Paprika | 174 |
| Paradicsom | 178 |
| Pasztinák | 179 |
| Petrezselyem | 180 |
| Rebarbara | 181 |
| Retek | 182 |
| Római kömény | 184 |
| Rozmaring | 184 |
| Sáfrány | 185 |
| Sáfrányos szeklice | 185 |
| Szagos müge | 188 |
| Szagfűbors | 189 |
| Szegfűszeg | 189 |
| Szerecsendió | 190 |
| Szurokfű (oregánó) | 192 |
| Tárkony | 192 |
| Torma | 193 |
| Turbolya | 194 |
| Vanília | 195 |
| Vasfű | 196 |
| Vöröshagyma | 197 |
| Zeller | 198 |
| Zsálya | 199 |
| Fűszeres receptek | 203 |
| Levesek, húsételek, halételek ízletesen | |
| Fűszereink a háztarásunkban | 310 |
| Gyakorlati tanácsok | 310 |
| A kertben | 311 |
| Általános gyakorlati tanácsok a fűszerkert művelőinek | 314 |
| Ablakban és erkélyen | 315 |
| Fűszernövények házi tartósítása | 319 |
| Friss növények tárolása, vermelése | 319 |
| Szárítás | 322 |
| Savanyítás | 323 |
| Hűtés, fagyasztás | 324 |
| A fűszerek vásárlása, tárolása és elkészítése | 325 |
| Korszerű ételek - korszerű ételízesítés | 328 |
| Konzerv - és mélyhűtött ételek fűszerezése | 332 |
| Konzervételek | 332 |
| Mirelit ételek | 332 |
| Alufóliás ételek | 333 |
| Diétás fűszerezési tanácsok | 335 |
| A fűszerek mint italalapanyagok | 339 |
| Fűszernövények a szépség szolgálatában | 342 |
| Fűszeres receptek | 203 |
| Édességek, italok és finom gyógyteák | |
| Utószó | 389 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.