kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 125 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-234-454-5 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
| Bevezetés | 5 |
| Történeti rész | 7 |
| A fűszerek hatóanyagai | 9 |
| Fűszerek ábécében | 13 |
| Áfonya | 14 |
| Alkörmös | 15 |
| Aloé | 16 |
| Angelika | 17 |
| Angosztura | 18 |
| Ánizs | 19 |
| Babér | 20 |
| Bazsalikom | 21 |
| Benedekfű | 22 |
| Boróka | 23 |
| Bors vagy feketebors | 24 |
| Borsfű vagy csombor | 25 |
| Borsmenta | 26 |
| Cayenne-i bors, chilibors | 27 |
| Citrom | 28 |
| Citromfű | 29 |
| Csillagánizs | 30 |
| Édesgyökér | 31 |
| Édeskömény | 32 |
| Ezerjófű | 33 |
| Fahéj | 34 |
| Fehér üröm | 36 |
| Fekete üröm | 37 |
| Fodormenta | 38 |
| Fokhagyma | 39 |
| Galanga | 40 |
| Görögszéna | 41 |
| Gyömbér | 42 |
| Gyöbérgyökér | 43 |
| Izsóp | 44 |
| Kakukkfű | 45 |
| Kálmos | 47 |
| Kapor | 48 |
| Kapri | 49 |
| Kardamom | 50 |
| Kóladió | 51 |
| Komló | 52 |
| Koriander | 53 |
| Kömény | 55 |
| Kubebabors | 56 |
| Kurkuma | 57 |
| Lestyán | 58 |
| Levendula | 59 |
| Majoránna | 60 |
| Metélőhagyma | 61 |
| Mustár | 62 |
| Narancs | 64 |
| Olajbogyó | 65 |
| Paprika | 66 |
| Pasztinák | 67 |
| Petrezselyem | 68 |
| Római kömény | 70 |
| Római édeskömény | 70 |
| Rozmaring | 71 |
| Sáfrány | 72 |
| Sáfrányos szeklice | 73 |
| Szagos müge | 74 |
| Szegfűbors | 75 |
| Szegfűszeg | 76 |
| Szentjánoskenyér | 78 |
| Szerecsendió | 79 |
| Szezám | 80 |
| Szurokfű vagy origanum | 81 |
| Tárkony | 82 |
| Tárnics | 83 |
| Torma | 85 |
| Turbolya | 86 |
| Vanília | 87 |
| Vasfű | 88 |
| Vetiver vagy khus-khus | 89 |
| Vidrafű | 90 |
| Vizitorma | 91 |
| Vöröshagyma | 92 |
| Zedoaira | 94 |
| Zeller | 94 |
| Zsálya | 95 |
| Fűszerkeverékek | 97 |
| Baromfifűszer | 97 |
| Bouqet garni | 97 |
| Csilipor | 98 |
| Curryk | 98 |
| "Fines herbes" | 99 |
| Forraltbor-fűszer | 99 |
| Kolbászfűszer | 99 |
| Savanyúságfűszer | 100 |
| Süteményfűszer | 100 |
| Ízesítő szószok (mártások) | 101 |
| Abricoma-szósz | 101 |
| Austern-szósz | 101 |
| Barbecue-szósz | 102 |
| Branston | 102 |
| Café de Paris-szósz | 102 |
| Chili-szósz | 103 |
| Chutney-szósz | 103 |
| Cocktail-szósz | 103 |
| Detjap-Benteng-szósz | 103 |
| Francia fokhagymaszósz | 104 |
| Ideal-szósz | 104 |
| Mint-szósz | 104 |
| Mustárszósz | 104 |
| Paradicsomketchup | 104 |
| Szójaszósz | 105 |
| Sparerib-szósz | 105 |
| Tabasco-szósz | 105 |
| Tatárszósz | 105 |
| Worcester-szósz (Worestershire-szósz) | 105 |
| Fűszerkivonatok | 106 |
| Abszintkivonat | 106 |
| Angosztura (Aromatic Bitters) | 107 |
| Benediktiner-kivonat | 107 |
| Chartreuse-kivonat | 107 |
| Ételek ízesítésére alkalmas kivonat | 108 |
| Gyomorkeserű-kivonat I. | 108 |
| Gyomorkeserű-kivonat II. | 108 |
| Sütemények készítéséhez alkalmas kivonat I. | 109 |
| Sütemények készítésehez alkalmas kivonat II. | 109 |
| Vaníliakivonat | 109 |
| Borecetek - fűszeres borecetek | 110 |
| Fűszerezési ajánlatok | 112 |
| Levesek | 112 |
| Párolt zöldségek | 113 |
| Főzelékek | 113 |
| Húsok | 113 |
| Halételek | 114 |
| Saláták | 114 |
| A fűszerek mint egyszerű kozmetikai szerek | 116 |
| Fűszernövények felhasznált részei | 117 |
| Fűszerek magyar szinonimái | 119 |