kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 182 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-231-974-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| Nyersanyagok | 7 |
| Növények | 7 |
| Aloé | 7 |
| Angelika | 7 |
| Ánizs | 8 |
| Babér | 9 |
| Bazsalikom | 10 |
| Benedekfű | 10 |
| Boróka | 11 |
| Bors | 12 |
| Cayenni bors | 13 |
| Cickafark | 14 |
| Citromfű | 14 |
| Csillagánizs | 16 |
| Csombor | 17 |
| Édeskömény | 17 |
| Ezerjófű | 18 |
| Fahéj | 19 |
| Fehérüröm | 20 |
| Feketeüröm | 21 |
| Fodormenta | 21 |
| Galgant | 22 |
| Gyömbér | 23 |
| Gyömbérgyökér | 24 |
| Ibolya | 24 |
| Izsóp | 25 |
| Jázmin | 25 |
| Kakukkfű | 26 |
| Kálmos | 27 |
| Kamilla | 27 |
| Kapor | 29 |
| Kapri | 29 |
| Kardamomo | 30 |
| Kóladió | 31 |
| Koriander | 32 |
| Kömény | 33 |
| Kukbebabors | 34 |
| Lestyán | 35 |
| Levendula | 36 |
| Majoránna | 37 |
| Mustár | 38 |
| Nőszirom | 39 |
| Pasztinák | 40 |
| Római kömény | 41 |
| Rozmaring | 41 |
| Rózsa | 42 |
| Szentjánoskenyér | 44 |
| Szegfűbors | 44 |
| Szegfűszeg | 45 |
| Szerecsendió | 46 |
| Tárkony | 47 |
| Tárnics | 48 |
| Torma | 49 |
| Turbolya | 50 |
| Vanília | 51 |
| Vetiver | 51 |
| Vidrafű | 52 |
| Zeller | 52 |
| Zsálya | 53 |
| Gyakrabban használt vegyületek | 54 |
| A fűszernövények illat- , íz- és zamatanyagai | 61 |
| Illóolajok | 61 |
| Balzsamok és gyanták | 64 |
| Alakoidok | 65 |
| Glikozidok | 66 |
| Keserűanyagok | 67 |
| A nyersanyagok feldolgozásának általános műveletei | 69 |
| A nyersanyagok gyűjtése, tisztítása | 69 |
| A nyersanyagok szárítása, konzerválása | 70 |
| Raktározás, csomagolás | 72 |
| Illat, íz és aromanyagok kinyerése | 74 |
| Előkészítő műveletek | 74 |
| A lepárlás (desztilláció) | 76 |
| Vákuumdesztilláció | 77 |
| Vízgőz-desztilláció | 77 |
| Különleges eljárások | 78 |
| A desztilláció gyakorlati kivitelezése | 80 |
| Az illóolaj elválasztása a víztől | 86 |
| A kohobáció | 87 |
| Illóolajok finomítása (retifikálás) | 87 |
| Sajtolás | 88 |
| Extakció | 88 |
| Néhány extahálóeljárás | 90 |
| Extahálóberendezések | 91 |
| Az extrakcióhoz használt oldószerek | 97 |
| Enfleurage | 99 |
| Részletes technológia | 101 |
| Eszenciareceptek | 101 |
| Likőrök és egyéb szeszes italok ízesítésére való eszenciák (1-62. rp.) | 106 |
| Limonádé és alkoholmentes italok készítéshez való eszenciák (63-78. rp.) | 131 |
| Cukrászsütemény-, valamint mézeskalács-fűszerkivonatok (79-104. rp.) | 142 |
| Konyhai fűszerkivonatok, ízesítésre használt készítmények (105-205. rp.) | 147 |
| A feketeribiszke feldolgozása (206-208. rp.) | 174 |