1.034.183

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Joszif Visszarionovics Sztálin

Rövid életrajz

Szerző
Róla szól

Kiadó: Idegennyelvű Irodalmi Kiadó
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér képekkel illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

SZTÁLIN (Dzsugasvili) Joszif Visszarionovics 1879 december 21-én, a tifliszi kormányzóságban, Gori városában született. Apja, a grúz nemzetiségű Visszarion Ivanovics, a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

SZTÁLIN (Dzsugasvili) Joszif Visszarionovics 1879 december 21-én, a tifliszi kormányzóságban, Gori városában született. Apja, a grúz nemzetiségű Visszarion Ivanovics, a tifliszi kormányzóság Didi-Lilo falujából, paraszti családból származott, foglalkozására nézve cipész volt, később pedig a tifliszi Adelchanov-cipőgyár munkása. Anyja - Jekaterina Georgijevna - Gambareuli faluból, a Geladze jobbágyi parasztcsaládból származott.
1888 őszén Sztálint beiratták a gori-i egyházi iskolába. 1894-ben elvégezte ezt az iskolát és ugyanebben az évben a tifliszi pravoszláv papi szeminárium tanulója lett.
Ez években Oroszországban az ipari kapitalizmus fejlődésének s a munkásmozgalom növekedésének talaján széles körben kezdett terjedni a marxizmus. A pétervári „Harci szövetség a munkásosztály felszabadítására", amelyet Lenin alapított és vezetett, hatalmas lökést adott a szociáldemokrata mozgalom fejlődésének az egész országban. A munkásmozgalom hullámai eljutottak a Kaukázusontúlra is, ahova már behatolt a kapitalizmus, ahol a nemzeti és gyarmati elnyomás igen nagy volt... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv