A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szeretet

Elbeszélés felserdült leányok számára

Szerző
Grafikus

Kiadó: Singer és Wolfner
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Színezett egész vászonkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Ifjusági könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színezett, illusztrált egész vászonkötésben. Második kiadás. Mühlbeck Károly fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Márkus Samu könyvnyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
" A kis madár kirepül a fészekből.

Akkor hét esztendős volt, mikor a történet kezdődik. Égő, fekete szemét nem merte a nagybácsira emelni, a nagybácsi azt mondta, hogy mossa meg a... Tovább

Előszó

Részlet:
" A kis madár kirepül a fészekből.

Akkor hét esztendős volt, mikor a történet kezdődik. Égő, fekete szemét nem merte a nagybácsira emelni, a nagybácsi azt mondta, hogy mossa meg a szemét, mert csúnya, fekete; bezzeg milyen tiszta, hófehér a köténykéje.
Erzsike nyomban lefutott a patakra, éppen ott csordogált el a kertjük lábjában, s mind mosta, mosogatta az ő csúnya, fekete szemét. Hanem hiába. Fekete maradt az még vén korában is.
A nagybácsi azért jött, hogy őt a városba vigye, iskolába járassa, mert a faluban nyomorúságos iskola volt, a tanító akkor ment a fiukhoz és leányokhoz, ha nem volt egyéb dolga.
Igaz, hogy a keze alól tizennyolc esztendő alatt egyetlen egy fin vagy leányka sem került ki úgy, hogy a nevét tisztességesen le tudta volna irni. Minek is az? A szegény ember reányomja az ujját a keresztre, s a nótárius vagy prókátor odairja helyette a nevét.
Az Erzsikéék falujában a biró sem tud irást olvasni, mégis biró. Azért van nótárius a szomszéd nagyközségben, hogy a törvényt jól a szájába rágja. Bezzeg annál többet tudnak az emberek lármázni és inni az Erzsike apjának a korcsmájában, amely a falu közepén, az országút mellett van, s hat salugáteres ablakával, kétszárnyú vasajtajával és két eszterhéjtartó oszlopával valóságos rezidenciának tetszik." Vissza

Gaál Mózes

Gaál Mózes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gaál Mózes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szeretet A szeretet A szeretet A szeretet A szeretet A szeretet

A borító enyhén foltos, a gerinc elszíneződött. Belülről megerősített példány. A címlapon tulajdonosi bejegyzés és ceruzás jelölés látható.

Állapot:
4.940 Ft
1.850,-Ft 50 25
12 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv