1.034.174

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szalon Album

Szépirodalmi művek gyűjteménye

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tolnai Világlapja
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 566 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva. "A Magyar Szalon Hirdetései" oldalakon található fejléc-adatok alapján a kötet az alábbi lapszámokat tartalmazza: 1897. október, 1898. november, 1898. december, 1899. január, 1899. február. További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Az első ideál

Ideálokról, az első ideálokról irt a «Magyar Szalon»-nak a magyar elbeszélő-irodalom tizenkét jelese. Nem költői versengés ez; de azért bizonyára rendkivül... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Az első ideál

Ideálokról, az első ideálokról irt a «Magyar Szalon»-nak a magyar elbeszélő-irodalom tizenkét jelese. Nem költői versengés ez; de azért bizonyára rendkivül érdekes iróra, olvasóra egyaránt ennek a kissé romantikus témának feldolgozása tizenkét jeles író által. Mindegyik író a saját irói egyénisége szerint dolgozta föl a témát, melynek hallatára bizonyára minden fiatal sziv hevesebben dobog. Mert hisz az első ideál az élet tavaszának első rügybontása, első bimbófakadása.
A «Magyar Szalon» olvasói kétségkívül velünk együtt hálásak a tizenkét kiváló magyar iró iránt, hogy a «Magyar Szalon»-ban irták meg első ideáljuk történetét. Nagy élvezetet nyújtottak ezzel a «Magyar Szalon» olvasóinak. Most, midőn folyóiratunk XV-ik évfolyamába lép, az uj aerát talán kedvesebb témával meg sem nyithattuk volna, mint az «első ideál»-lal.
Jelen füzetünkben hat jeles írónk művét mutatjuk be ; a másik hat «ideál»-t a «Magyar Szalon» legközelebbi füzetében közöljük. Olvasóinknak ekkor majd módjukban lesz a tizenkét ideál fölött magának ítéletet formálni, esetleg azok közül magának egyet ki is választani.
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv