kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kossuth Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 125 oldal |
| Sorozatcím: | Egészséges Életmód |
| Kötetszám: | 4 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 978-963-09-5726-7 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Fontos élelmiszercsalád | 4 |
| A gabonafélék értékei | 4 |
| Biotermékek | 9 |
| A csírás gabonák | 13 |
| Főzési tanácsok | 16 |
| A búza | 19 |
| Változatok | 19 |
| A mag szerkezete | 20 |
| Tápanyagjellemzők | 22 |
| Teljes értékű és biotermékek | 23 |
| A búza elkészítése | 26 |
| A rizs | 42 |
| A mag szerkezete | 43 |
| Teljes értékű és finomított rizs | 44 |
| Felhasználása | 47 |
| A risz elkészítése | 49 |
| A köles | 57 |
| Finomítás | 57 |
| Összetétel és tulajdonságok | 58 |
| Felhasználása | 59 |
| A köles elkészítése | 60 |
| Az árpa | 67 |
| Az árpa változatai és tulajdonságaik | 68 |
| Összetétel és tulajdonságok | 70 |
| Felhasználása | 71 |
| Az árpa elkészítése | 72 |
| A zab | 78 |
| Összetétel és tulajdonságok | 78 |
| Felhasználása | 81 |
| A zab elkészítése | 82 |
| A kukorica | 87 |
| A kukoricacső szerkezete | 88 |
| Összetétel és tulajdonságok | 89 |
| Felhasználása | 91 |
| A kukorica elkészítése | 92 |
| A rozs | 97 |
| Összetétel és tulajdonságok | 99 |
| Felhasználása | 99 |
| A rozs elkészítése | 101 |
| A tönköly | 104 |
| Változatok és jellegzetességek | 105 |
| Tulajdonságok és felhasználása | 105 |
| A tönköly elkészítése | 106 |
| A hajdina | 109 |
| Összetétel és tulajdonságok | 110 |
| Felhasználása | 111 |
| A hajdina elkészítése | 112 |
| Az amaránt | 117 |
| Összetétel és tulajdonságok | 117 |
| Felhasználása | 118 |
| Bibliográfia | 120 |
| Tárgymutató | 121 |
| Receptmutató | 122 |