kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 92 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A gabona jelentősége | 3 |
| A gabonafélék | 6 |
| A gabonafélék összetétele | 7 |
| A lisztek | 8 |
| A lisztek felhasználása | 10 |
| Hüvelyesek | 12 |
| Hüvelyes lisztek | 12 |
| A gabonafélék, hüvelyesek tápanyagai és szerepük táplálkozásunkban | 13 |
| Szénhidrátok | 14 |
| Fehérjék | 16 |
| Vitaminok | 17 |
| Ásványi alkotórészek | 21 |
| A kenyér | 23 |
| Kenyérkészítés | 23 |
| Kenyérféleségek | 24 |
| A kenyér jelentősége | 25 |
| Kenyérhibák | 25 |
| Kenyérbetegségek | 26 |
| Péksütemények | 27 |
| Szárított tészták | 27 |
| Finom sütemények | 28 |
| Sütőporok | 29 |
| Egyéb kelesztési módok | 29 |
| Főtt tészták | 31 |
| Rántások | 31 |
| A tésztafélék előállításához szükséges járulékos és kiegészítő anyagok és célszerű felhasználásuk | 32 |
| Élesztők és kovászok | 32 |
| Zsiradékok | 34 |
| Tojás | 35 |
| Tej és tejtermékek | 36 |
| Húsneműek | 37 |
| Növényi eredetű járulékos anyagok | 38 |
| Cukrok | 40 |
| Cukorkagyártás | 43 |
| Kakaó és csokoládé | 45 |
| Kávé | 46 |
| A liszt mint konyhatechnikai alapanyag | 46 |
| Gyúrt tészták | 55 |
| Felvert tészták | 62 |
| Kevert tészták | 65 |
| Omlóstészták | 68 |
| Leveles tészták | 70 |
| Piskóta tészták | 72 |
| Mézestészták | 73 |
| Tojáshabból készült édességek | 74 |
| Rizsből, darából, kásából készült ételek | 75 |
| Zabból készült ételek | 78 |
| Tengeriből készült ételek | 79 |
| Különleges tészták | 81 |
| Gőzben főttek | 81 |
| Sósfelfújtak | 82 |
| Teasütemények | 83 |
| Tárolás | 89 |
| Vitamintáblázatok | 90 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.