| Az élelmiszer-gazdasági termelés és a korszerű háborúra történő védelmi felkészülés | 3 |
| Az élelmiszer-gazdaság szerepe és jelentősége a korszerű háborúban | 5 |
| Az élelmiszer-gazdasági termelés sajátosságai | 6 |
| A környezeti tényezők változásainak kihatásai az élelmiszer-gazdasági termelésre | 9 |
| A modern támadó fegyverek várható következményei az élelmiszer-gazdaságban | 14 |
| Védelmi követelmények és az élelmiszer-gazdaság adottságai | 20 |
| Az élelmiszer- és fagazdasági termelés és a várható támadás jellegéből adódó sajátosságok | 21 |
| A termelés irányításának módja és a termelés fenntartásához nélkülözhetetlen védelmi követelmények | 23 |
| Megelőző védelem | 26 |
| Az ellenőrzés | 31 |
| A mentesítés | 33 |
| A rendelkezésre álló személyi és anyagi erőforrások | 34 |
| Alkalmazási és működési alapelvek a polgári védelmi követelmények végrehajtására | 37 |
| A polgári védelem mint a termelés biztosításának eszköze | 37 |
| Az üzemi önvédelem szervezeti egységei | 40 |
| Az önvédelmi szervezetek vezetése, a parancsnoki munka | 46 |
| Az irányító munka szakaszai | 47 |
| Tevékenység a kárterületen | 51 |
| Szervezési feladatok | 52 |
| Az együttműködés biztosítása | 53 |
| A mentesítés lehetőségei és módszerei az élelmiszergazdaságban | 57 |
| Személymentesítés | 59 |
| A részleges mentesítés | 59 |
| A teljes személymentesítés | 61 |
| Járműmentesítés | 68 |
| Helyhez kötött járműmentesítők | 69 |
| Hordozható járműmentesítők | 71 |
| Terep- és építménymentesítés | 73 |
| Önjáró típusok | 74 |
| Erőgépvontatású mentesítők | 89 |
| Kézierő-vontatású mentesítők | 93 |
| Kézi működtetésű mentesítők | 97 |
| Az állatállomány, a technikai eszközök, berendezések mentesítése | 100 |
| A mentesítéshez használható vegyszerek | 100 |
| Klórtartalmú vegyületek | 101 |
| Jódtartalmú anyagok | 103 |
| Káliumpermanganát | 103 |
| Szerves savak | 103 |
| Lúgok | 104 |
| Krezolátok | 105 |
| Aldehidek | 105 |
| Egyéb anyagok | 107 |
| A termelés továbbfolytatásának, illetve újraindításának lehetőségei a rendkívüli időszakban | 108 |
| Az élelmiszer- és fagazdaság termelési lehetőségei a modern támadó fegyverek alkalmazása esetén | 108 |
| A támadás közvetlen hatásai az élelmiszeripari termelésre | 109 |
| A támadás másodlagos hatása az élelmiszeripari termelésre | 111 |
| A mentesítés során keletkezett szennyvíz elvezetése, mentesítése | 132 |
| A mezőgazdasági termelést befolyásoló tényezők | 134 |
| A növények faja, a talaj típusa mint meghatározó tényező a növények Sr-90 felvételében | 139 |
| A talajszennyezettség csökkentésére irányuló agrotechnikai eljárások | 141 |
| Az állatok tartása és takarmányozása | 143 |
| Függelék | |
| Kivonat az élelmiszerek feldolgozásának higiéniai szabályaiból | 148 |