933.076

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Magyar polip 1-3. (aláírt példány)

A posztkommunista maffiaállam

Szerző

Kiadó: Noran Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 1.455 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-615-5274-49-7
Megjegyzés: 3 szerző, Magyar Bálint, Dessewffy Tibor, Vásárhelyi Mária és az egyik szerkesztő, Vásárhelyi Júlia által aláírt példány. Angol, német és orosz nyelvű összefoglalóval. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Magyar Bálint 2001-ben „Magyar polip - a szervezett felvilág" címmel írt cikket az egészpályás lenyúlást alkalmazó, a jogállam intézményrendszerét szétzüllesztő Fideszről, illetve az általa berendezett világról, ahol a demokratikus intézményrendszer keretei között működő hatalom maffiamódszerekkel, állami segédlettel terjeszkedik lefelé. Ebben a rendszerben az állam nem a maffia eszköze, hanem maga a maffia, amely az államhatalom teljes fegyvertárát beveti politikai és gazdasági érdekei érvényesítéséért.
A cikk megjelenésekor még sokan vitatták az új fogalmi megközelítés helyességét, amelynek kulcskategóriái a „szervezett felvilág", a „maffiamódszereket alkalmazó állam" és a „politikai családtagok" voltak. 2010-ben azonban a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségével jórészt megszűntek a hatalomgyakorlás intézményes korlátai. A párt után az állam is egyetlen személy fennhatósága alá került, aki azóta az engedelmességre kényszerítést már a társadalom egészén alkalmazza.
A... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar polip 1-3. (aláírt példány) Magyar polip 1-3. (aláírt példány) Magyar polip 1-3. (aláírt példány) Magyar polip 1-3. (aláírt példány) Magyar polip 1-3. (aláírt példány) Magyar polip 1-3. (aláírt példány)

A 2. kötet címlapján három szerző, Magyar Bálint, Dessewffy Tibor és Vásárhelyi Mária, valamint az egyik szerkesztő, Vásárhelyi Júlia aláírása látható.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba