1.034.945

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Andrássy-telep és iskolájának története

Az iskola fennállásának 75. évfordulója tiszteletére

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: "Andrássy-telep Ifjúságáért" Alapítvány
Kiadás helye: Vecsés
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 122 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Évek óta fontolgattuk, dédelgettük egy iskolánkról szóló évkönyv kiadásának tervét. Az elhatározást az idén végre tett követte, az évkönyvből pedig a településrész és az iskola történetéről szóló... Tovább

Előszó

Évek óta fontolgattuk, dédelgettük egy iskolánkról szóló évkönyv kiadásának tervét. Az elhatározást az idén végre tett követte, az évkönyvből pedig a településrész és az iskola történetéről szóló könyv lett.
A 2000/2001-es tanévet záró nevelőtestületi értekezleten Gál István tanár urat kértük fel arra, hogy váltsa valóra elképzelésünket. Nem véletlenül esett Rá a választásunk, hiszen mindig szívén viselte szülőfaluja (szülővárosa) sorsát. Tanárként és önkormányzati képviselőként is sokat tett fejlődéséért, történelmének ápolásáért.
Gál István nagy kedvvel vetette bele magát a munkába. Hosszadalmas, aprólékos, nagy kitartást igénylő feladatra vállalkozott, amikor elkezdte összegyűjteni az anyagot, a dokumentumokat, feljegyzéseket, emlékeket. Fáradtságot nem ismerve kutatott az iskola múltját igazoló dokumentumok, ma is élő volt diákok után.
Ebből a könyvből, kedves olvasó, a Martinovics Ignác Általános Iskola múltján, történetén keresztül megismerheti az oktatásügy, valamint településrészünk kialakulásának és fejlődésének néhány szakaszát is.
Jó szívvel ajánlom ezt a kötetet a kedves szülőknek, mai és régi diákoknak, tanároknak. Ajánlom azoknak, akik többet szeretnének tudni lakóhelyük és iskolánk múltjáról, jelenéről.
Kedves emlék lehet mindazok számára, akik szívesen idézik fel az itt töltött éveket. Megtalálhatnak benne egy-egy kedves nevet, fényképet.
Emléket állít ez a kiadvány tanítóknak is, akik így már nem csak volt tanítványaik emlékezetében élnek tovább.
Köszönet érte Gál Istvánnak. Vissza

Gál István

Gál István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gál István könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az Andrássy-telep és iskolájának története Az Andrássy-telep és iskolájának története Az Andrássy-telep és iskolájának története Az Andrássy-telep és iskolájának története

Néhány lapon aláhúzás található.

Állapot:
2.740 Ft
1.370 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
konyv