| Kiadó: | Képzőművészeti Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 139 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-336-925-8 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 59636/1. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Az élelmiszerek alkotórészei | 7 |
| Általános alapfogalmak | 7 |
| Az élelmiszerek összetevői | 7 |
| A víz | 8 |
| Alaptápanyagok | 10 |
| Fehérjék | 10 |
| Szénhidrátok | 15 |
| Zsírok | 19 |
| Zsírszerű anyagok | 22 |
| Védőtápanyagok | 23 |
| Vitaminok | 26 |
| Ásványi anyagok | 26 |
| Járulékos anyagok | 28 |
| Ballasztanyagok | 29 |
| Káros anyagok az élelmiszerekben | 30 |
| Az emésztés folyamata | 32 |
| Az ember tápanyag- és energiaszükséglete | 33 |
| Az élelmiszerek értékelése | 35 |
| Mikrobiológiai és tartósítási ismeretek | 37 |
| A mikroorganizmusok általános jellemzése | 37 |
| A mikroorganizmusok életfeltételei | 38 |
| A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége | 40 |
| A mikroorganizmusok káros tevékenysége | 41 |
| Az élelmiszerek romlását okozó tényezők | 43 |
| Tartósítási eljárások | 44 |
| Az élelmiszerek és ételek minőségésnek megőrzését biztosító törvények és előírások | 51 |
| Az élelmiszerek csomagolása | 52 |
| Az élelmiszerek, ételek minőségi feltételei | 53 |
| Minőségbiztosítás a vendéglátásban | 54 |
| Környezetvédelem a vendéglátásban | 58 |
| Az élelmiszerek fő csoportjainak jellemzése | 63 |
| A tej és termékei | 64 |
| A tej | 64 |
| Tejkészítmények | 65 |
| Tejtermékek | 67 |
| A tojás | 73 |
| A hús és a húsipari termékek | 75 |
| A hús | 75 |
| A különböző állatfajok húsának jellemzése | 78 |
| Húsipari termékek | 81 |
| Baromfiipari termékek | 85 |
| Halak | 86 |
| Halkészítmények | 87 |
| Egyéb hideg vérű állatok | 88 |
| Gabonafélék és termékeik | 90 |
| Lisztek | 92 |
| Sütőipari termékek | 94 |
| Száraztészták | 97 |
| Természetes édesítőszerek | 99 |
| A cukor | 99 |
| A méz | 100 |
| Étkezési zsiradékok | 101 |
| Zöldségfélék | 104 |
| Gyümölcsök | 117 |
| Alkaloidtartalmú élvezeti szerek | 119 |
| A kávé | 120 |
| A tea | 123 |
| A kakaó | 125 |
| Az ételkészítés segédanyagai | 127 |
| Ízesítőszerek | 127 |
| Fűszerek | 127 |
| Kocsonyásító szerek | 134 |
| Tésztalazító szerek | 134 |
| Cukorpótló szerek | 135 |
| Mesterséges édesítőszerek | 136 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 139 |