850.079

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Kinek a törvénye?

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér egész oldalas illusztrációkkal.

Fülszöveg

Galgóczi szenvedélyes perben áll a világgal a világért, azokkal, akik hazug, önző, torz törvényeket kényszerítenek rá, s azokért, akik az igazi törvényt, a közösségét képviselik. Kemény a küzdelem, nagy a tét, mély és erős szenvedély mozgatja a küzdőket, s ha elbuknak is, ha életükkel fizetnek is - mint e kötet címadó elbeszélésének bátor, fiatal hőse -, sorsuk nem belenyugvásra int, hanem arra, hogy ott folytassuk, ahol ők abbahagyták. Hogy ami a Kinek a törvénye? Ifjú rendőr figurájának nem sikerült, lebírni a törvénysértőt, az erőszak, a vagyon elbódítottját, az sikerüljön, itt is, ott is, mindenütt.
Az igazi Galgóczi-novella, az író alkatából és a műfaj törvényeiből következően dráma, sőt, a legtöbbször tragédia, sűrű, forró és szenvedélyes. Jelen kötetünkben a tizenegy novellához A főügyész felesége című dráma társul, mintegy záróakkord- és summázatként.

Tartalom

Orbán Teca háza5
Valami megváltozott28
Éjszaka, két katonával34
Szilvalekvár48
Kinek a törvénye?62
A kiskatona pénze117
Valahol fények131
Redőnyös ház142
Tizenegy több, mint három191
A főügyész felesége203

Galgóczi Erzsébet

Galgóczi Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galgóczi Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem