A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szúnyogok és nemeskócsagok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN: 963-15-1709-3

Fülszöveg

Korunk fontos, modern novellisztikájából mintha a mondanivaló szuggesztivitása eltörölte volna a próza egyik ősi s talán legvonzóbb eszközét: a mesét. Gáli József elbeszélései - ha tetszik - igazi történetek, hagyományosnak tetsző cselekménnyel, tragikus fordulatokkal és groteszk szituációkkal, esendő és nagyszerű hősökkel. És mégsem pusztán csak szórakoztatnak ezek a novellák, jelentésük több, mint történetük. Megdöbbentő tanúságtételek, vallomások korunk embert próbáló, sorsfordító eseményeiről. Azokról a poklokról, melyeknek a szerző is részese volt. Helytállásra, meghunyászkodásra, emberségre és árulásra egyaránt bőséges alkalmat kínált századunk második fele. Az író, Gáli józsef remek karakterekkel, kitűnően megszerkesztett, hol feszesre húzott, hol laza, több szálon futó mesével: kiérlelt, szép novellákkal tükrözi a lehetséges emberi magatartások elgondolkoztatóan gazdag variációit.

Tartalom

Így kell fulladni!5
Leltárhiány15
Kinn a bárány, benn a farkas53
Címszavak egy önéletrajzi lexikonból61
Elmondom az életedet állatokban
Flott81
A kopasznyakú85
Tigris és elefánt88
Csoportállatok91
Fóka97
Macskák104
Farkaskutyák117
A püspök madarai122
Szúnyogok és nemeskócsagok159

Gáli József

Gáli József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gáli József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem