A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Bajor Gizi játékai

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 248 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Öt évvel ezelőtt egyik hetilapunk folytatásokban közölte a szerző Bajor Giziről szóló életregényét. Az azóta eltelt évek során új adatokra tényekre derült fény. Az olvasók közül néhányan tanúként léptek elő. Eddig ismeretlen dokumentumokat kutatott fel a kíváncsiság. És Galsai Pongrác a bővebb nyersanyagból és érhetően felfrissült izgalmából új könyvet írt Bajor Giziről. Nem regényes életrajzot. Portrét inkább. Ahogy ő mondja: " élet-portrét". Mert rádöbbent, hogy valóságos személyről regényt írni "praesens perfectumban" nem lehet. Hiszen a barátok, pályatársak még közöttünk vannak.
A feladat persze ugyanaz maradt : Átfogni egy emberi életet, megmagyarázni kis rezdüléseket és szeszélyeket. Indokolni látszólagos értelmetlenségeket, ezernyi apró benyomásból összeállítani az egészet.
Megmutatni és megérteni a színésznőt, aki az életben s a színpadon egyaránt nagy szerepeket játszott, s az embert, aki két világháborút, legközvetlenebb múltunkat élte át.
Felidézni nagy Játékait:... Tovább

Galsai Pongrác

Galsai Pongrác műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galsai Pongrác könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Bajor Gizi játékai Bajor Gizi játékai Bajor Gizi játékai Bajor Gizi játékai Bajor Gizi játékai

A védőborító elszíneződött, a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
830 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba