1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egri csillagok

Szerző

Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 375 oldal
Sorozatcím: Az irodalom remekei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9125-89-X
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar történelem legvészterhesebb, egyben legizgalmasabb korszakát mutatja be e kötet Magyarország három részre szakadásától Eger ostromáig.
1552 tavaszán a törökök nagy támadást indítottak,... Tovább

Előszó

A magyar történelem legvészterhesebb, egyben legizgalmasabb korszakát mutatja be e kötet Magyarország három részre szakadásától Eger ostromáig.
1552 tavaszán a törökök nagy támadást indítottak, hogy tovább növeljék birodalmuk területét. Egymás után estek el a legerősebb magyar várak: Temesvár, Lippa, Veszprém, Drégely és kisebb erősségek, mint Csécsény, Hollókő, Salgó stb.
Szolnok elfoglalása után az egyesült török hadak a Felvidék kapuja, Észak-Magyarország bástyája, Eger vára ellen vonultak, melyet ha bevesznek, akkor Lengyelországig szabad az út a törökök előtt, s a királyi Magyarország és Erdély végleg elszakadnak egymástól.
Dobó István várkapitány kétszáz gyalogos és kétszáz lovas katonával rendelkezett, ám a török közeledtének hírére a szomszédos megyék és városok, de még a király is küldött katonát. A környék parasztjai, kézművesei, s Eger lakói is mind behúzódtak a várba, így összesen mintegy kétezer ember várta a támadást...
Gárdonyi Géza legismertebb történelmi regénye elsősorban a fiatalabb korosztályok között vált népszerűvé, de méltó helyet vívott ki magának a magyar irodalom legkiválóbb, több nyelvre lefordított művei között is.
Sodró lendületű, lebilincselően izgalmas történet ez, mely valós helyszíneken játszódik, s főhősei valóban élt történelmi személyiségek. Hűen mutatja be a korabeli embereket, s a végvári vitézek életét, küzdelmeit, akik hősiességből példát mutattak nemcsak kortársaiknak, de az eljövendő nemzedéknek is.
Gárdonyi Géza (Agárdpuszta, 1863. aug. 3.-Eger, 1922. okt. 30.) író és szerkesztő volt. Apja, Ziegler Sándor uradalmi gépész - Kossuth „fegyvergyárosa" - megalkuvásra képtelen természete miatt folyamatosan változtatta munka- és lakhelyét. Gárdonyi iskoláit Sárospatakon, Pesten és az egri érseki tanítóképzőben végezte. 1882-1885-ben Karádon, Devecserben, Sárvárott és Dobronyban tanított. 1885-ben feleségül vette Csányi Máriát. Győrött telepedtek le, s újságírással kezdett foglalkozni; 1881-91-ben Szegeden (Szegedi Hírlap, Szegedi Napló), majd Pesten (Magyar Hírlap). 1892-ben különvált feleségétől. 1897-ben költözött Egerbe anyjával, ettől kezdve teljes elzárkózásban élt az „egri remete". Vissza

Tartalom

Előszó5
Hol terem a magyar vitéz?7
Oda Buda!51
A rab oroszlán118
Eger veszedelme191
Holdfogyatkozás277
Befejezés363
A várvédő egri hősök névsora365

Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gárdonyi Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egri csillagok
Állapot:
1.140 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba
konyv