A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csöppike meseországban

Szerző
Grafikus

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím: Csöppike kalandjai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Pályi Jenő fekete-fehér szövegközti rajzai illusztrálják a könyvet. Nyomtatta Sárik nyomda, Cegléd.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Csöppike a konyhában guggolt Mári mellett és segített neki borsót fejteni. Kimondhatatlanul boldog volt, ha szakácsnésdit játszhatott a hűséges Mári mellett, aki viszont még a csillagokat is... Tovább

Előszó

Csöppike a konyhában guggolt Mári mellett és segített neki borsót fejteni. Kimondhatatlanul boldog volt, ha szakácsnésdit játszhatott a hűséges Mári mellett, aki viszont még a csillagokat is lehozta volna az égről, Csöppikéje kedvéért.
Anyuka kinézett a konyhába, sőt még apuka is bedugta a fejét. Ott gyönyörködtek a nagy fehér pohárszék mögé bujva. Csöppikében, aki apró markába fogva a borsószemeket sűrűn hullathatta a földre a szép zöld golyóbisokat;, Mári oda-odakacsintott a boldog szülőkre és nem állhatta meg, hogy büszkén ki ne bökje:
- Lám, milyen ügyes szakácsné a mi Csöppikénk. Az én neveltem. Mire felnő, különb tortát fog sütni a lelkem, mint az egyszeri királylány, aki a hamuba sült pogácsát puszta ránézéssel fehér kaláccsá változtatta!
Apa körülnézett a gyönyörűen csempézett fehér konyhában, Mári birodalmában és nem tudta visszafojtani a nevetését. Olyan furcsa volt; a nagy, kövér szakácsné, amint kidolgozott vörös kezével versenyre kelt a csöppkezű, ügyes, gödrösállú Csöppikével. Csak úgy foghegyről szólt oda Martos igazgató a kövér szakácsnénak:
- No Mári lelkem, aztán maga is igyekezzék ám, hogy, oda ne kozmásítsa az ételt, mint az egyszeri molnárné, aki fagyökérből sütött madárlátta kalácsot. Mári a haja tövéig elpirult. Vissza

Gáspárné Dávid Margit

Gáspárné Dávid Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gáspárné Dávid Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv