| Kiadó: | Merényi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 238 oldal |
| Sorozatcím: | Bestseller sorozat |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-698-075-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
| Előszó | 5 |
| Útravalóul - egy kis történelem | 7 |
| Ebéd a kőkorszakban | 7 |
| Kelet ajándékai | 10 |
| A görög konyha regénye | 17 |
| Róma telhetetlen gyomra | 28 |
| Az európai gasztronómia születése | 44 |
| Gasztronómiai utazás | 53 |
| Franciaország | 53 |
| A "forró fazéktól" a hagymalevesig | 58 |
| Mártások, saláták, előételek | 62 |
| Az önállósodott meleg előételek | 65 |
| A tojás elkészítésének 685 módja | 67 |
| A francia konyha - és a bor | 69 |
| Még néhány jó falat... | 76 |
| Nevek és sorsok a gasztronómiában | 80 |
| Olaszország | 85 |
| A pastasciutta | 85 |
| A második fogás | 90 |
| A tenger gyümölcsei | 99 |
| A zöldségfélék megdicsőülése | 102 |
| Olasz édességek | 104 |
| Spanyolország | 107 |
| Gazpacho és cocido | 108 |
| A paellák | 112 |
| Húsok és saláták | 114 |
| A saláta művészete | 119 |
| Édességek jeles napokra | 121 |
| Portugália | 123 |
| Anglia | 126 |
| Albion levesei | 128 |
| Marhahúsok szimfóniája | 130 |
| "Pie", az ezerarcú... | 133 |
| Pudingok... hétköznapra és karácsonyra | 135 |
| Belgium | 140 |
| Hollandia | 142 |
| Dánia | 145 |
| Svédország | 149 |
| Norvégia | 153 |
| Finnország | 155 |
| Svájc | 158 |
| A fondue-evés | 158 |
| A levesek hazája | 161 |
| Három egytálétel | 163 |
| A kenyér felmagasztalása | 164 |
| A német konyha | 165 |
| Levesek | 167 |
| Krumpli és káposzta | 169 |
| Berlini különlegességek | 170 |
| Bajor különlegességek | 172 |
| A "smarni" | 173 |
| Ausztria | 174 |
| Csehszlovákia és Szlovákia | 182 |
| Lengyelország | 185 |
| Szovjetunió | 189 |
| Amit a sakuszkáról tudni kell | 190 |
| Utazás a borscs és a scsi körül | 193 |
| Még három leves... | 195 |
| Húsételek - mindenfelől | 196 |
| Változatok a pirog körül | 199 |
| Románia | 201 |
| Jugoszlávia | 205 |
| Albánia | 210 |
| Görögország | 212 |
| Bulgária | 216 |
| Törökország | 220 |
| Utószó - avagy a magyar konyháról való elmélkedés | 227 |