1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztronómiai kalandozások Veszprém megyében I. (dedikált példány)

Jancsi bácsi Szakácskönyve

Szerző

Kiadó: Receptbazár Kiadó
Kiadás helye: Tapolca
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-460-306-8
Megjegyzés: Halász János szerző által dedikált példány. A szerző színes fotóival illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Köszöntöm Önt, Hölgyem, Uram!
Igazán jól választott, ha kellemesen óhajtja drága idejét eltölteni, hisz a gasztronómia oltárának szépségével, különös kincseivel ismerkedhet meg.
A gasztronómia... Tovább

Előszó

Köszöntöm Önt, Hölgyem, Uram!
Igazán jól választott, ha kellemesen óhajtja drága idejét eltölteni, hisz a gasztronómia oltárának szépségével, különös kincseivel ismerkedhet meg.
A gasztronómia nemzeti kincsünk, egyben népünk életének tükre is. A múlt képei, a jelen szokásai és a jövő befolyásolása mind-mind a fehér asztal körül történik.
A fehér asztal az a szent hely, hol népek, nemzetek sorsa dől el - a miénk is!
A szerző egy tájegységet, Veszprém megyét, az ország kis részének étkezési szokásait, kultúráját - sajátos ízesítéssel - igényes tálalásban, gourmand módon tette közkinccsé.
A magyarok asztalára különlegességek, a hagyományok megőrzésével készült ételek kerültek. A kezdő konyhaművésznek sem ördöngősség a világosan leírt technológia alapján elkészíteni a recepteket... Vissza

Tartalom

Előszó 7
Bevezető 8
Magyar konyha 8
Gasztronómia kalandozások Veszprém megyében 12
Főzőversenyek bográcsban 15
Iskolák
Széchenyi István Szakképző Iskola, Tapolca 18
A "SÉF" Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, Veszprém 22
Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium, Zánka 24
A Lontai Egon Regionális Gasztronómiai Társaság 26
Cukrászat 29
Receptbazár
Halleves halgombóccal 31
Hentes leves 32
Szőlőleves 33
Tejfölös bableves 33
Pulykaraguleves (tükrös) 34
Bakonyi csirkeleves 35
Halikraleves 36
Balatoni halászlé 37
Balatoni halászlé, ahogy én készítem, Jancsi bácsi módra 37
Harcsapaprikás 39
Halrétes Halász módra, tejszínes kapormártással 40
Tejszínes kapormártás 41
Balatoni rácosponty 41
Finom sertésszelet 42
Sült káposzta ínyenc módra 43
Sertésborda Szent György-hegyi rizlingben párolva 44
Szent György-hegyi csősz pecsenye 45
Bélszínérmék a magam módján 46
Balatoni töltött sertésszelet 48
Badacsonyi mustos pecsenye 49
Bakonyi borda 50
Balatoni öreg halász rakott halas cseréptálja 51
Rántott ponty 51
Kab-hegyi rostélyos 52
Szüreti sertéscsülök 53
Marharolád (eredeti sváb recept) 54
Sváb lencse 55
Sváb marhasült 56
Tejfölös krumplipaprikás 57
Sváb specli 58
Túrós csusza 59
Káposztás kocka (Zvekedli) 59
Tócsi 60
Lángos 61
Káposztás rétes 62
Császármorzsa 63
Túrós szilvás gombóc (Zwetschkenknödel, sváb étel) 64
Szilvás gombóc 65
Krumplis nudli 65
Hébeknédli gőzgombóc (Dampfnudl, sváb étel) 65
Sváb túrós lepény 66
balatonszepezdi rakott rétes 67
Szent György-hegyi palacsinta 67
Dinnye álom Jancsi bácsi módra 68
Epres dinnyesaláta szőlővel 69
Paradicsomsaláta 70
Zellersaláta 71
Tejfölös uborkasaláta 71
Gabriella Hotel receptjei, Tapolca
borkás pácban érlelt gímszarvas bélszín baconba csavarva erdei gombamártással, vörösborban pácolt körtével 72
Rozmaringos báránygerinc mézes pácban, grillezett zöldségekkel 72
Kunkori süllő 73
Peppínó Pizzéria receptjei, Tapolca
Kakashere pörkölt túrós csuszával 74
Pulykacsíkok konyhafőnök módra 75
Mákos palacsinta rumos szilvaöntettel 75
Pálma Cukrászműhely receptjei, Tapolca
Gyümölcskrémes 76
Eszterházy torta 76
Borostyán Cukrászműhely és Cukrászda receptjei, Tapolca
Cukorperec 77
Borostyán kocka 78
Káli Vendéglő receptjei, Kővágóörs
Csomboros marhafelsál 78
Pandúrleves 79
Ludas Vendéglő receptjei, Badacsonylábdihegy
Kemencében szült ropogós libasült 80
Mustáros pácban érlelt grillezett steak fokhagymás fűszervajjal 80
Fék Söröző ajánlatai, Balatonakali
Tárkonyos borjúragu leves burgonyagombóccal 81
Kapros túróval töltött szűzérmék rántva, vajas vegyes zöldséggel 82
Meggyes palacsintafelfújt 83
Dobó Vendéglő receptjei, Csopak
Pisztráng, ahogyan mi készítjük 84
Mandulapuding 85
Aranykorona Vendéglő receptjei, Balatonfüred
Füredi töltött pulykamell mandulás bundában 86
Mézes sörben pácolt szűzérmék roston, grillezett tavaszi zöldségekkel 87
Baconszalonnával burkolt szűzérmék rozmaringos camembert mártással és sáfrányos rizzsel 87
Felsőőrsi Udvarház Étterem receptjei
Tárkonyos, csülkös bableves 88
Libacomb párolt káposztával, hagymás tört burgonyával 89
Hotel Annabella receptjei, Balatonfüred
Göngyölt borjúérmék tejszínes leveles parajon tálalva vadrizs labdával, pagoda karfiollal és rostonsült cukkínivel körítve 90
Cukkíni felfújt borsikafű mártással 91
Hotel Marina receptjei, Balatonfüred
Gyümölccsel töltött pulykamell lilahagyma dzsemmel, salátaboglyán 92
Tejszínes borjúragu leves zöldbabbal 92
Bazsalikomos sertés szűzérme roston, wokban sült cukkínivel és almával 93
Gyümölcssaláta mascarponéval 93
Gomba Vendéglő receptje, Révfülöp
Csirkemellfilé "Gomba" módra 94
Pácolt kacsamellfilé zöldbors mártással 95
Nagyné Sőjtöry Etelka mézeskalácsos, Balatonszőlős 96
Receptek Nagyné Sőjtöry Etelkától
Mézeskalács karácsonyra 98
Finom gyermekmézeskalács 98
Mézes csók 99
Hotel Szarvaskút receptjei
Vadszelet burgonyafánkkal 99
Libamájas töltött csirkecomb polentával 100
Felséges arany polenta készítése 101
Az Apicius Étterem étlapjáról, Herend
Rakott szarvas hátszín libamájjal, karamellizált fügével, sütőtökpürével, égetett tésztafánkokkal 101
Töltött csirkemell filé Apicius bundában, ropogós zöldkörítéssel és vadrizzsel 102
Moór Csaba mesterszakács 103
Hotel Szépalma receptjei, Porva
Sajttorta színes salátacsokrocskával, citromos-olivás öntettel 104
Szarvasszeletek cziráki módra kakukkfüves kukoricagombóccal 105
Szederkrémmel töltött palacsinta vaníliaöntettel 106
Pepe Cukrászda receptje, Zirc
Epres vaníliatorta 107
Maurer István mesterszakács, szakoktató 108
Maurer István mesterszakács receptje
Bográcsos vadleves szarvas vékonnyábul, puliszka gombóccal 108
SÉF Iskola tanulójának receptje
Borzavári meggyes torta 109
Bakonyaljai számadó tál
Kakukkfüves lepényen kínált, töltött bárány szeletkék csipkehússal, aszalt szilvával bolondított borjújava nyárson, füstölt Szent György gomba raguval, fiatal grillezett zöldségekkel, hagyma lekvárral 110
A Hotel Somló*** Éttermének receptjei
Sertésszűzérmék gombás, somlói Traminis mártással 112
Barackkal, sajttal töltött csirkemell 113
Somlói Juhfark-boros aprópecsenye 113
Somlói pityókás csülök 10 adagra 114
Hotel Arany Griff receptje, Pápa
szögelt szúzérmék topogóval 114
Eszterházy rostélyos burgonyagombóccal 115
A tükrös szívek mestere 116
Varga István cukrász és bábos mester receptje szerint
A pápai mézes tészta 118
Mézes finomságok receptjei 120
Karácsonyi mézeskalács 120
Barna karácsonyi mézes 120
Könnyen készíthető, sokáig puha mézeskalács 121
Mézes puszedli 121
Csokoládés mézeskalács 121
Mézes keksz 123
Magyar mézes kenyér 123
Becsevölgye fánkja 124
Szent László Lovagkirály Étterem a Hotel Kapitány ****Wellnessben, Sümeg
Roston sült báránycomb steak, pesitás paradicsommal, roston sült angolzellerrel, rozmaringos mártásban és bordírozott zöldbabrőzsével 127
Várcsárda Étterem a Kisfaludy-várkertben, Sümeg
Betyárborda göngyölve, kapros paprikamártással 127
Nagy Lovagterem receptajánlata, Sümeg
Királyi lakoma 128
Egy pohárkával a jó közérzetért 128
Borok és ételek 129
A borok felszolgálása az asztalnál 131
Bortípusok ajánlott fogyasztási hőmérsékletei 132
Borok érlelése, eltarthatósága, tárolása 132
Veszprém megye borvidékei, borai és borlovagrendjei 134
Badacsony - a borvidék 135
Vinum Vulcanum Borrend, Badacsony 136
Tárcsás sertésflecken 138
Balatonfüred - Csopak borvidék 138
Balatonvin Borlovagrend a Balatonfüred - Csopaki borvidéken 139
Tihanyi Vinitores Borrend, Tihany 143
"Kedvenc receptjeim"
Marhanyelv pácolva (ahogy nekem tetszik) 144
Sertéscsülök a'la "Salánki" 144
Balatonmelléki borvidék 145
Somlói borvidék 146
Megyénk jellegzetes borai 147
A borivó tízparancsolata 149
Köszönetnyilvánítás 150
Tartalomjegyzék 151
Előkészületben 156
Receptbazár Gasztronómiai Könyvesbolt 158
Még megrendelhető könyvek 159
Receptbazár kiadó és könyvterjesztő által forgalmazott idegennyelvű gasztronómiai kötetek 160
Salánki Sándor Nagymester receptjei

Témakörök

Halász János

Halász János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Halász János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv