1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Danubius recept-túrák

Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Nagy-Britannia

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 150 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-08-2219-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

László György a szállodák világában nőtt fel és szakmai karrierje több mint negyven esztendővel ezelőtt kezdődött. Mára neve fogalom a szakmában és tevékenységét tekintve egyszemélyes intézmény: 46... Tovább

Előszó

László György a szállodák világában nőtt fel és szakmai karrierje több mint negyven esztendővel ezelőtt kezdődött. Mára neve fogalom a szakmában és tevékenységét tekintve egyszemélyes intézmény: 46 séf munkájáért, konyháinak tökéletes működéséért felel, itthon és külföldön egyaránt Emellett több szakács szövetség tagja pl. a Chaine des Rottisseurs (Pecsenyesütők Világszövetsége) magyarországi egyesületének tiszteletbeli konyhaművészeti tanácsadója. Rendszeresen vesz részt kiállításokon, továbbképzéseket és workshopokat szervez, versenyeken zsűriztet, a fennmaradó idejében pedig szakácskönyvet készít
Hogyan született meg a könyv ötlete?
- Az elmúlt években Karácsony táján partnereink számára egy - egy tematikus gasztronómiai kiadvánnyal kedveskedtünk, amelyek évről-évre nagy sikert arattak. A kollégák is nagy örömmel dolgoztak a könyveken és éreztük, hogy várják a folytatást Ennek kapcsán megfogalmazódott bennünk, hogy érdemes lenne kiadni egy komolyabb, átfogó szakácskönyvet, amely egy-egy menüsoron keresztül mutatja be, hol tartanak, mit tudnak a Danubius-házak éttermei.
Érték meglepetések a könyv előkészületeinek során?
- Igen, akadtak számomra nagyon meghökkentő recepttúrák és tálalási módok. Marienbad például nagyon pozitív meglepetésekkel szolgált, rendkívül jó irányú változásokat tapasztaltam náluk az elmúlt évek során. A Grand Hotel Pacific séfjének fiatalos, merész stílusát szintén kiemelném, Szovátán pedig a séf asszony lelkesedését, aki személyesen szerezte be Korondról a szőtteseket, agyagedényeket az autentikus ételekhez. A budapesti házak közül a Hilton, Margitsziget, példaértékű, flott együttműködését is megemlíteném, ahogyan a győri Rába, Sárvár és a Lövér kreativitását.
Érzése szerint hogy sikerült megvalósítani a célkitűzést?
- Az étel, amit a kollégák letesznek az asztalra, a séf névjegye. Azt gondolom, hogy az a névjegy, amihez nem kellett hozzátennem semmit, csak zavartalanul élveztem, az a vendég illetve az olvasó szempontjából is tökéletes. Vissza

Tartalom

Danubius Hotels Group - László György 7
Grillezett Szent Jakab kagyló, csilis királyrákkal és korianderes sáfrány-sabayonnal 8
Kíméletesen sült zsályás borjúszűz, libamájjal, pak choi köntösben, erdei és japán gombás rizottóval 9
Langyos túrótorta málnaeszenciával, pirított pisztáciával és hamvas gyümölcsökkel 10
Danubius Központi Cukrászat - Rezneki Zoltán Best Western Hotel Hungaria****, Budapest 11
Erdei gyümölcsös fehércsokoládé-mousse roppanós cukorcsipsszel 11
Csokoládés trilógia mangósalsával 12
Epres-narancsos Charlotte pisztáciás vaníliasodóval 13
Magyarország 14-19
Széchenyi Étterem - Kovács Ferenc Danubius Grand Hotel Margitsziget****, Budapest 20
Szárzeller-krémleves gránátalmamagos ágyon, pirított dióval 21
Bélszín duett: Bélszín tournedos márványsajttal csőben sütve, valamint bélszíncsíkok csiperkegombával és zöld spárgával vörösboros demi glace mártásban 22
Epres rétes 23
Jupiter Étterem - Fazekas Imre Danubius Health Spa Resort Helia****, Budapest 24
Mézzel langyított libamájérmék medvehagymás salátaágyon 25
Fokhagymás báránygerinc póréhagymás parajhalmon, rozmaringos derelyével 26
Aszalt szilvás rétes muskotályos borhabbal 27
Gellért Panoráma Étterem Gellért Söröző & Brasserie - Péntek Tamás Danubius Hotel Gellért****, Budapest 28
Petrezselyemleves buggyantott fürjtojással 29
Borjú kotlett Gellért módra, meleg salátával 30
Kalocsai rétes vaníliaöntettel 31
Mirror Café & Restorant - Jaksics József Danubius Hotel Astoria****, Budapest 32
Folyami ráktorta balatoni fogassal és petrezselyem-öntetes, vegyes bébisalátával 33
Grillezett, magyar báránygerinc rozmaringos zöldséges lecsóval dödöllén tálalva 34
Mézzel fényezett, vaníliás túrógombóc karamellizált eperrel 35
Columbus Coffee Shop - Altbäcker György Danubius Hotel Flamenco****, Budapest 36
Akácmézes sütőtökkrémleves bacon csipsszel és zöldfűszeres-juhtúrós gombóckákkal 37
Kíméletesen sült kacsamell házi birsalmasajttal, dióolajos-málnaecetes madársalátával 38
Marcipános-csokoládés-zelleres Charlotte ropogós keksszel 39
Oregano Étterem - Ferenczi István Danubius Hotel Aréna****, Budapest 40
Tejfölös kenyérlángos mangalica sonkával és lilahagymával 41
Lassan sütött szürkeharcsakockák friss paprikával és paradicsommal pirítva, petrezselymen futtatott burgonyakarikákkal 42
Mákos guba narancsos tojáshabbal sütve 43
Icon Étterem - Juhász István Hilton Budapest, Budapest 44
Jércemelles rakott palacsinta tejfölmártással, paprikapürével és meleg, kerti salátával 45
Tőkehalfilé garnélával, spárgás rizottóval és Chardonnay-mártással 46
Eszterházy krémszelet, sült tejkrémmel, fahéjas alma sörbettel és karamellmártással 47
Olive's Étterem - Héjja László Radisson Blu Béke Hotel****superior, Budapest 48
Tormás zöldborsó-cappuccino édesvízi rákokkal 49
Borjúérem karamellen sült fokhagymás mártással és édesköményes, sült paprikával 50
Dobos torta másképpen 51
Fiáker Étterem - Bagdi Ilona Best Western Hotel Hungaria****, Budapest 52
Házilag füstölt kacsasonka kecskesajttal töltve, madársalátával és akácmézes málnavinaigrette-tel 53
Rizlingben gőzölt fogasfilé folyamirákos-kapros házi tésztával és kétféle paprikamártással 54
Almás, kelt palacsintatorony almamártással 55
Gundel Étterem - Merczi Gábor Budapest 56
Töltött uborka 57
Fogas Gundel módra 58
Somlói galuska 59
Tavirózsa Étterem és Borostyán Söröző - Kámán János Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior, Hévíz 60
Kapros káposztaleves bőrös malachússal 61
Párolt szürkemarha-stefánia Cabernet mártással, erdeigomba-raguval töltött levelestészta-batyuval és mézes bébikarottával 62
Almás-diós rácsos fahéjöntettel 63
Aurea Étterem és Söröző - Pápai Lajos Danubius Health Spa Resort Aqua****, Hévíz 64
Korhely halászlé 65
Kemencében sült rozmaringos báránycsülök zöldségágyon 66
Barackos-túrós lepény 67
Nils Holgersson Étterem - Rátz Zoltán Danubius Health Spa Resort Bük****, Bükfürdő 68
Legényfogó leves 69
Borókás pácban puhított őzgerincfilé, vörösboros mártással és zöldséges burgonyalepénnyel 70
Kapros-túrós és tökös-mákos rétes 71
Nádor Étterem - Zsoldos Antal Danubius Health Spa Resort Sárvár****, Sárvár 72
Rába menti harcsapörkölt tyúkgombával, metélőhagymás túrópudinggal és csuszatésztával 73
Tócsniban sült mangalicaszűz tökmagolajos káposztával és véres hurkával 74
Kukoricaprósza-felfújt szilvalekvárral 75
Borostyán Étterem - Major Zsolt Hotel Lövér****, Sopron 76
Rókagomba-habkrémleves mandulakéregben sült libamájjal és medvehagymával bélelt párnával 77
Mangalica két tételben komponálva 78
Gesztenyekrémmel töltött rétes epres jégkásával és langyos kékáfonya-raguval 79
Royal Étterem és Söröző - Edvi László Hotel Rába City Center***, Győr 80
Medvehagyma-krémleves, lassan főtt bio tojással és turbolyás-szilvalekváros stanglival 81
Házinyúl borsópürével, burgonya gombóccal, színes zöldségekkel és zsályás pecsenyelével 82
Friss eper, savanykás rizlinghabbal, törökmézzel és madártejfagylalttal 83
Palatinus Étterem - Takács Tamás Hotel Palatinus City Center***, Pécs 84
Tenkesgulyás 85
Fehérboros-vargányás báránybecsinált medvehagymás puliszkával 86
Zengővárkonyi palacsinta 87
Annabella Étterem - Poór Lajos Hotel Annabella***, Balatonfüred 88
Balatoni halászlé bográcsban 89
Grillezett harcsaderék bakonyi gombákkal, házi csuszatésztával és kapros paprikamártással 90
Csőben sült mandulás palacsinta forró gyümölccsel 91
Csehország 92-97
Royal Étterem - Tomás Kadlec Danubius Health Spa Resort Nové Lázne*****, Marienbad 98
Hideg uborkaleves folyami rákkal 99
Töltött kacsacomb kétszínű hagymaágyon bolyhos knédlivel 100
Marienbadi ostyaparfé 101
Goethe Étterem - Petr Ernst Danubius Health Spa Resort Centrální Lázne****, Marienbad 102
Zöldbabsaláta paradicsomtatárral és bazsalikomos pestóval 103
Angolszalonnába göngyölt rozmaringos sertésszűz árpagyöngyös burgonyapürével és friss parajlevéllel 104
Túrótorta kakaós piskótán málnával 105
I. Ferenc József Étterem - Jaroslav Jankovsky Danubius Health Spa Resort Hvezda****, Marienbad 106
Óbohémiai burgonyaleves 107
Rozmaringos báránybordák grillezett zöldségekkel és burgonyalepénnyel 108
Édes pirog szilvaöntettel és túróval 109
Primavera Étterem - Petr Putera Danubius Health Spa Resort Grandhotel Pacifik****, Marienbad 110
Rumban pácolt libamáj karamellizált almával és mogyoróval 111
Sült fogas cukorborsóval, zsenge sárgarépával, salottás tört burgonyával és kapros vajmártással 112
Kelt palacsintácskák szilvalekvárral, málnával, fahéjas mousse-szal és friss mentával 113
La Fontaine Étterem - Vladimír Harajda Danubius Hotel Villa Butterfly****, Marienbad 114
Ínyenc gombakrémleves sajtos stanglival 115
Grillezett mézes kacsamell zöldséges rizottóval 116
Epres mézeskalács szelet 117
Szlovákia 118-123
Grand Étterem - Jaroslav Cabuk Danubius Health Spa Resort Thermia Palace*****, Piestany 124
Tejfölös bableves füstölt oldalassal és aszalt szilvával 125
Medvehagymás juhtúróval töltött sertésszelet malomburgonyával és sült céklával 126
Karamellás sült körte túróhabbal és áfonyával 127
Esplanade Étterem - Vladimír Roth Danubius Health Spa Resort Balnea Esplanade Palace****, Piestany 128
Juhtúrós leves 129
Sertés szűzpecsenye sztrapacskával és savanyú káposztával 130
Szilvalekvárral töltött burgonyatáskák mákkal és friss vajjal 131
Románia, Erdély 132-137
Perla Étterem - Bodoni Judit Danubius Health Spa Resort Sovata****, Szováta 138
Paraszt csorba 139
Erdélyi tokány rakott puliszkával 140
Dióba forgatott mini kürtőskalács vaníliaöntettel 141
Nagy-Britannia 142-147
Minsky's Étterem - Victor Bent Danubius Hotel Regents Park****, London 148
Füstöltlazac-tatár 149
Suffolki sült bárányborda New Jersey-i burgonyával és csilimártással 150
Vajas kenyérpuding 151
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv