1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Temetkezési szokások az erdélyi románoknál, 1817

Obiceiuri de ínmormántare la románii ardeleni 1817

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Györffy István Néprajzi Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 314 oldal
Sorozatcím: A néprajzi látóhatár kiskönyvtára
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar   Román  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-06-0045-5
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Másfél évtizede, 1991-ben alakult meg Budapesten a Györffy István Néprajzi Egyesület. Az egyesület céljai között kezdettől fogva szerepelt egy folyóirat - a Néprajzi Látóhatár - útnak indítása. Az... Tovább

Előszó

Másfél évtizede, 1991-ben alakult meg Budapesten a Györffy István Néprajzi Egyesület. Az egyesület céljai között kezdettől fogva szerepelt egy folyóirat - a Néprajzi Látóhatár - útnak indítása. Az elhatározást olyan gondolatok motiválták, amelyek központi feladatként jelölték meg a Kárpát-medencében élő magyarság és a velük együtt élő népek, népcsoportok tradicionális műveltségének megismerését és megismertetését.
A folyóirat mellett elindult a Néprajzi Látóhatár Kiskönyvtára sorozat is, melynek eddig kilenc kötete jelent meg. Kiadványaink szerzőinek a száma meghaladja az ötszázat, s köteteinkben honfitársainkon kívül Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ukrajnában és Ausztriában élő és alkotó tudós kutatók adták közre kutatási eredményeiket.
Kiadványaink szerkesztésénél mindig alapelv volt az együtt élő népek kapcsolatainak figyelemmel követése, a kulturális kölcsönhatások számbavétele. A közlemények a specifikus és regionális vonások feltárásán túl a román, szász, szlovák, ruszin, zsidó, szerb, horvát, cigány és a bolgár nép kultúrájának egy-egy szeletét is bemutatták. Az Egyesület vezetése 2005 nyarán tekintette át a változó világ által indikált változó feladatokat. Közös elhatározással döntöttünk arról, hogy további munkánk során még nagyobb hangsúlyt kap az együtt élő népek közös és sajátos kultúrájának dokumentálása és megismertetése.
Vissza

Tartalom

Vasilie Popp és orvosi disszertációja 9
A temetkezési szokások funkciói 47
Történeti-orvosi értekezés 95
Képek 311
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv