kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 387 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 18 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | |
| A jó takarmányellátottság megteremtése | 5 |
| A takarmányok összetételét befolyásoló tényezők | 10 |
| A takarmányok eltartása és tárolása | 19 |
| A szénakészítés | 21 |
| A szénakészítés táplálóanyag vesztesége | 22 |
| Szénaszárítás renden | 27 |
| Szénaszárítás állványokon | 35 |
| A légáramoltatásos szénaszárítás | 42 |
| A mesterséges szénaszárítás (gyorsszárítás) | 72 |
| Barnaszéna készítés | 77 |
| A széna behordása | 78 |
| A széna tárolása | 81 |
| A takarmányok tartosítása savanyítással (silózás) | 85 |
| Az erjesztéssel kapcsolatos biológiai folyamatok | 88 |
| A hidegerjesztés gyakorlata | 101 |
| Erjesztőtartályok | 127 |
| A gyökér-, gumós- és kobakos takarmányok eltartása | 152 |
| Szalma, törek, polyva és kukoricaszár eltartása | 156 |
| Az abraktakarmányok eltartása | 158 |
| A takarmányok tulajdonságai és megítélésük | |
| Zöldtakarmányok | 163 |
| A legelő | 164 |
| Kaszált zöldtakarmányok | 175 |
| Fűfélék | 178 |
| Pillangósok | 184 |
| Leveles és egyéb nedvdús takarmánynövények | 192 |
| Lomb- és gallyas takarmányok | 202 |
| Gyökér-, gumós- és egyéb lédús takarmányok | 203 |
| Erjesztett (silózott) takarmányok | 209 |
| Szénák | 222 |
| Természetes rétiszéna | 225 |
| Szántóföldi szénák | 235 |
| Gyors (mesterséges) szárítással nyert széna takarmányértéke | 236 |
| Szalmák, pelyvák és töredékek | 243 |
| Szalmák és szárak | 243 |
| Pelyvák-, törekfélék és egyéb növényi maradványok | 248 |
| Magvak és termések | 250 |
| Gabonamagvak | 251 |
| Hüvelyes magvak | 257 |
| Olajos magvak | 260 |
| Erdei fák termése | 261 |
| Ipari melléktermékek és hulladékok | 263 |
| Olajgyári hulladékok | 263 |
| Külföldi olajgyári melléktermékek | 269 |
| Malomipari és magtisztítási hulladékok | 2770 |
| Szénalisztek és egyéb őrlemények | 275 |
| Keményítőgyári hulladékok | 276 |
| Sörgyári hulladékok | 277 |
| Szeszgyári hulladékok | 279 |
| Konzervgyári hulladékok | 281 |
| Állati eredetű takarmányok | 284 |
| Ásványi eredetű takarmányok | 284 |
| Takarmánykiegészítők | 296 |
| Vitaminkészítmények | 298 |
| Antibiotikumok | 298 |
| Különleges takarmányok | 299 |
| Az ivóvíz | 300 |
| Abraktakarmány keverékek | 302 |
| A takarmányok pénzértéke | 308 |
| A takarmányok vizsgálata | 311 |
| A mintavétel szabályai | 311 |
| Makroszkópos és mikroszkópos elővizsgálat | 313 |
| A minta előkészítése a kémiai vizsgálathoz | 314 |
| A takarmányok kémiai vizsgálata | 316 |
| A szárazanyag tartalom meghatározása | 317 |
| A nyersfehérje meghatározása | 319 |
| A fehérje meghatározása mikrojeldahl eljárással | 321 |
| Igazi (valódi, tiszta) fehérje meghatározása (Barnstein módszer) | 323 |
| Silótakarmányok ammoniatartalmának meghatározása (Juhász B. - Szegedi B. - Gertner M.-féle módszer) | 325 |
| A nyerszsír meghatározása (Soxhlet módszere) | 326 |
| A nyersrost meghatározása (Henneberg és Stohmann módszere, weendei eljárás) | 328 |
| A N-mentes kivonható anyag kiszámítása | 330 |
| A keményítőtartalom meghatározása (Ewers módszere, MSz 6830-53) | 331 |
| A cukortartalom polarimetrikus meghatározása takarmányrépában és cukorrépában | 333 |
| A melasz cukortartalmának meghatározása polerimetrikus eljárással (módosított Müller-féle eljárás) | 333 |
| A nyershamu meghatározása | 334 |
| A homoktartalom meghatározása | 334 |
| Részleges elemzés | 335 |
| Illó zsírsavak és tejsav meghatározása az erjesztett takarmányokban (Lepper - Flieg eljárás) | 335 |
| A lignin meghatározása | 336 |
| A foszfortartalom kolorimetriás meghatározása (Urbányi (1939) szerint) | 337 |
| A takarmány kalciumtartalmának meghatározása | 339 |
| A magnéziumtartalom kolorimetriás meghatározása (Urbányi módszere) | 340 |
| A kalcium és magnézium együttes meghatározása komplexometriás úton (Vitaine Rotkó C. (1956) szerint) | 341 |
| A savanyított takarmányok pH-jának meghatározása | 343 |
| A takarmányok kémiai energia tartalmának meghatározása | 343 |
| A takarmányok vitamintartalmának meghatározása | 343 |
| A takarmányok mikroszkópos vizsgálata | 354 |
| A takarmányok botanikai vizsgálata | 354 |
| Irodalom | 355 |
| Névmutató | 364 |
| Tárgymutató | 368 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.