kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Pátria Irodalmi Vállalat és Nyomdai Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 256 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 9 |
| Az állati táplálás alapismeretei. A takarmányok nyers táplálóanyagai. Megemésztésük és értékeítésük | 11 |
| Takarmány az állati élet fenntartója | 11 |
| A takarmány minőségéről s a különféle takarmányok csoportosításáról | 12 |
| A takarmányok táplálóanyagai. Nyers vegyi összetétel | 13 |
| A fehérjék | 14 |
| A zsírok | 17 |
| A nyersrost | 17 |
| A szénhidrátok | 18 |
| Ásványi anyagok | 19 |
| Vitaminok | 22 |
| Az A növekedési vitamin | 23 |
| A B idegerősítő vitamin | 23 |
| A C skorbutellenes vitamin | 24 |
| A D csontnövesztő (angolkórellenes) vitamin | 25 |
| Az E szaporodási vitamin | 25 |
| A nyers táplálóanyagok megemésztése és értékesítése | 26 |
| Emészthető táplálóanyagok | 29 |
| A hús és zsírképződés törvényei. Keményítőérték és keményítőértékarány | 30 |
| Útmutatás a takarmányadagok összeállítására | 33 |
| Az abraktakarmányok pénzbeli értékének számítása | 37 |
| Az ivóvíz | 38 |
| Takarmányeltartási eljárások és a különféle takarmányok ismertetése | 40 |
| Szénakészítés | 41 |
| Takarmányerjesztés | 45 |
| Vermelés | 47 |
| Zsombolyozás | 48 |
| Silózás | 49 |
| Milyen takarmányokat savanyítunk be? | 52 |
| Az erjesztett takarmányok etetése | 58 |
| A burgonya és répa eltartása | 59 |
| A takarmányok előkészítése | 60 |
| Zöldtakarmányok | 61 |
| Fűféle takarmánynövények | 63 |
| Savanyúfüvek | 65 |
| Pillangóvirágú takarmánynövények | 65 |
| Leveles takarmánynövények | 67 |
| Takarmánykeverékek | 69 |
| A kettős termesztés | 70 |
| A zöldtakarmányozás folytonosságának biztosítása | 71 |
| Legelők és rétek az állattartásban | 74 |
| A legelő | 75 |
| A rét | 80 |
| A szálastakarmányok | 81 |
| A szénafélék | 81 |
| Szalmák és polyvák | 85 |
| Gumós- és gyökértakarmányok és húsos termények | 88 |
| A burgonya | 88 |
| Takarmányrépa és cukorrépa | 89 |
| Murok- és tarlórépa | 90 |
| Csicsóka | 91 |
| Tök | 91 |
| Magvastakarmányok | 91 |
| Búza és rozs | 91 |
| Kukorica | 94 |
| Árpa | 95 |
| Zab | 95 |
| Seprőcirok | 96 |
| Hüvelyesmagvak | 96 |
| Olajosmagvak | 97 |
| Az erdei magvak | 98 |
| A tölgy-, cser- és bükkmag, vadgesztenye, akáctermés | 98 |
| Ipari takarmányok | 99 |
| Malomiapari takarmányok. Korpák és takarmánylisztek | 99 |
| Vetőmagtisztítási melléktermékek | 102 |
| Olajipari takarmányok. Pogácsák és extradált darák | 102 |
| Cukoripari takarmányok. Répaszelet és melasz | 107 |
| Szeszgyári takarmányok. Moslékok | 110 |
| Sörgyári melléktermékek. Malátacsíra, sörtörköly | 111 |
| Konzervipari melléktermékek. Paradicsomtörköly | 112 |
| Szőlő- és gyümölcstörkölyök | 112 |
| Állati eredetű takarmányok | 113 |
| Tej, lefölözött tej, író, savó, túró, orda | 113 |
| Hús-, hal-, vérliszt | 114 |
| Vágóhídi töpörtyű | 116 |
| Gazdasági állataink takarmányozása | 117 |
| A szarvasmarha takarmányozása | |
| A szarvasmarhatartás jelentőse az igaerő, a tej- és hústermelés szempontjából | 117 |
| A borjú nevelése és takarmányozása | 118 |
| A választott borjú takarmányozása | 122 |
| A fejőstehén takarmányozása | 126 |
| Takarmányszabványok fejőstehenek számára | 131 |
| Gyakorlati példák az alaptakarmány és pótabrak összeállítására | 139 |
| Takarmányváltoztatás hatása a tejre és zsírtartalomra | 145 |
| Fejőstehén igázása | 149 |
| Továbbtenyésztésre nem használt tehenek takarmányozása (Lefejő tehéntartás) | 150 |
| Bikaborjú és hágóbika takarmányozása | 153 |
| Igásökrök takarmányozása | 154 |
| Szarvasmarhahízlalás | 155 |
| A takarmányozás jelentősége a lótenyésztésben | 159 |
| A lovak takarmányozása általában (pihenő és dolgozó ló takarmányozása) | 160 |
| Tudnivalók a lótakarmányról | 162 |
| Vemhes kancák takarmányozása | 166 |
| A mének takarmányozása | 166 |
| A csikók takarmányozása | 167 |
| A szopós csikók | 167 |
| A melegvérű választott csikók takarmánya | 167 |
| A hidegvérű csikó takarmányozása | 168 |
| Dolgozó lovak takarmányozása | 168 |
| Félvér és hidegvérű lovak takarmányozása | 169 |
| Példák a dolgozó lovak takarmányozására | 169 |
| Általános szabályok a lovak takarmányozásánál | 169 |
| Sertések takarmányozása. A zsír- és hússertés az állattartásban | 170 |
| A mangalicasertés takarmányozása | 172 |
| A rideg, vemhes és szoptató koca takarmányozása | 172 |
| Szopós malacok takarmányozása | 174 |
| Választott malacok takarmányozása | 176 |
| A süldő hízlalása (hízlalási példák) | 178 |
| Öregsertés hízlalása | 183 |
| Keresztezett sertések hízlalása | 183 |
| A süldők gyorshízlalása (teljes és félexpresszhízlalás) | 184 |
| Makkoltatás | 188 |
| A tenyészkan takarmányozása | 188 |
| A hússertés takarmányozása | 190 |
| Üres és vemhes koca takarmányozása | 190 |
| A szoptató koca takarmányozása | 191 |
| Szopós és választott malacok takarmányozása | 194 |
| Tenyészsüldők tartása és takarmányozása | 196 |
| A hússertés hízlalása | 197 |
| Fedező kan takarmányozása | 202 |
| A juhok takarmányozása | 202 |
| A vemhes és szoptató juh takarmányozása | 204 |
| A bárányok takarmányozásáról | 207 |
| A kifejlett juh takarmányozása | 209 |
| Fejős és hízó juhok takarmányozása | 213 |
| A kecske takarmányozása | 215 |
| A baromfi takarmányozása | 218 |
| Baromfitakarmányok | 220 |
| A tyúk takarmányozása | 223 |
| A pulyka és gyöngytyúk takarmányozása | 235 |
| A lúd etetése és hízlalása | 237 |
| A kacsa takarmányozása | 240 |
| Takarmánytáblázatok | 243 |
| A takarmányok szárazanyag-, emészthető fehérjetartalma és keményítőértéke | |
| Betűsoros tárgymutató | 250 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.