kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 219 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Kis állatok tenyésztése | |
| Baromfitenyésztés | |
| A baromfitenyésztés gazdasági jelentősége | 3 |
| Tyúktenyésztés. A tyúkfélék természetrajzi jellemzése | 4 |
| A tyúk külleme | 5 |
| Az ivarjelleg, ivar- és korszerinti elnevezés | 5 |
| A sikeres tyúktenyésztés feltételei | 6 |
| A tyúkfajták | 7 |
| A tenyésztendő tyúkfajták megválasztása | 7 |
| A tenyészállatok kiválasztása és beszerzése | 12 |
| Tenyésztörzsek alakítása | 13 |
| Az ivarok közötti számarány | 14 |
| A tojás, tenyésztojások kiválasztása, eltartása, kezelése | 15 |
| A természetes keltetés | 15 |
| A mesterséges keltetés | 17 |
| A csirkék természetes nevelése | 19 |
| A csirkék mesterséges nevelése | 22 |
| A tyúkfélék takarmányozása, itatása és gondozása | 24 |
| Tojótyúkok takarmányoszása és ápolása | 26 |
| A tyúkfélék elhelyezése, tyúkólak | 29 |
| A tyúkok és termékeik értékesítése | 32 |
| Pulykatenyésztés | 41 |
| Kacsatenyésztés | 45 |
| Lúdtenyésztés | 50 |
| Gyöngytyúktenyésztés | 56 |
| A baromfitenyésztés ügyét előmozdító szervek | 64 |
| II. fejezet | |
| Haltenyésztés | 65 |
| A tógazdaság termelésre alkalmas fontosabb halak ismertetése | 66 |
| A halastavak létesítése, berendezése | 68 |
| A lehalászás, osztályozás, teleltetés, a halak értékesítése, szállítása | 73 |
| III. fejezet | |
| Házinyúltenyésztés | 74 |
| IV. fejezet | |
| Selyemhernyótenyésztés | 81 |
| V. fejezet | |
| Méhészet | |
| A méhészkedés fontossága és előfeltételei | 89 |
| A méhek életmódja | 90 |
| A méh természetrajza | 93 |
| A méhek tápláléka, a fontosabb mézelő növények | 96 |
| A méhlakások, a méhes | 98 |
| A méhek beszerzése és szállítása | 100 |
| A méhész évi teendői | 101 |
| A méhek ellenségei és betegségei | 109 |
| A méhészet eszközei | 110 |
| A méhészetet előmozdító intézmények | 111 |
| II. rész - Tejgazdasági ismeretek | |
| A tej termelése, kezelése és szállítása | |
| A tej jelentősége az ember táplálkozásában és a tejtermelés fontossága | 112 |
| A tőgy és a tejképződés | 113 |
| A tej képződést befolyásoló tényezők | 115 |
| A tej vegyi összetétele, alkotórészei és tulajdonságai | 122 |
| A föccstej | 126 |
| Baktériumok a tejben | 127 |
| A fejés és annak eszközei | 129 |
| A kifejt tej összegyűjtése, kezelése és a tejkezelés eszközei | 133 |
| A tej pasztőrözése és annak hatása a tej tulajdonságaira | 139 |
| A tej szállítása | 141 |
| A tej értékesítése, hamisítása és vizsgálata | |
| A gyermektej | 144 |
| A minősített tej | 145 |
| Az államilag gümőkormentesnek nyilvánított tehenészetek | 146 |
| A közfogyasztásra kerülő tej értékesítése | 147 |
| A tej forgalombahozatalának szabályozása | 150 |
| A Tejtermelők és Tejszövetkezetek Országos Szövetsége | 153 |
| A tejhibák okai és megszüntetésük | 154 |
| A mintavétel | 156 |
| A tej szennytartalmának megállapítása | 157 |
| A tej fajsúlyának meghatározása | 158 |
| A tej frisseségét megállapító eljárások | 161 |
| Idegen anyagok kimutatása a tejben | 163 |
| A tejhamisítások és azok kiderítése | 165 |
| A tej feldolgozása | 165 |
| A természetes és mesterséges fölözés | 167 |
| A fölözőgépek szerkezete és működése | 168 |
| A fölözés szabályai és ellenőrzése | 173 |
| A tejszín féleségei, kezelése, érlelése | 175 |
| A köpülők | 179 |
| A vaj képződése és azt befolyásoló tényezők | 181 |
| A köpülés kivitele, szabályai | 182 |
| A vaj kezelése | 183 |
| A vajnyeremény kiszámítása | 188 |
| A vajhibák | 188 |
| A tejszín és a tejföl forgalombahozatalának szabályozása | 189 |
| A vaj értékesítése és márkázása | 190 |
| A fölözés és vajkészítés melléktermékei | 192 |
| A tejszín és vaj vizsgálata | 193 |
| Sajtgyártás | 195 |
| A tehéntúró készítése | 199 |
| A juhtej összetétele és feldolgozása | 205 |
| A tehén- és a juhtúró hibái | 208 |
| A sajtgyártás és túrókészítés termékei | 211 |
| A sajt és túró vizsgálata | 212 |
| Különféle tejkészítmények | 214 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.