A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Hímzések (minikönyv)

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola
Kiadás helye: Békéscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím: Békés megye néprajza
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Könyvtervező: Zahorán Mária Nyomda: Kner Nyomda, Gyoma Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 44 x 58 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Múzeumok és magángyűjtemények féltett kincsként őriznek néhány régi Békés megyei hímzést. Közülük a legkorábbi darabok a szakemberek becslése szerint a 18. század folyamán a megye újratelepítése... Tovább

Előszó

Múzeumok és magángyűjtemények féltett kincsként őriznek néhány régi Békés megyei hímzést. Közülük a legkorábbi darabok a szakemberek becslése szerint a 18. század folyamán a megye újratelepítése után készültek. Feltételezhetjük, hogy ezt megelőzően létezett valamilyen hímzéskultúra, de alkotóival együtt áldozatul esett a megyét elnéptelenítő pusztításnak, az évtizedekig tartó háborúskodásnak.
A mai Békés megye területén a 18. században nagyarányú extenzív állattartás folyt, a mezővárosok és falvak pusztáin ezerszám legelt a magyar racka és cigája juh. Bőven volt gyapjú a fonáshoz, szövéshez; a kenderföldeken pedig mindenki igyekezett megtermelni a szükséges vászonnak valót. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv