1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egységes szerkezetbe foglalt munka törvénykönyve munkaadói értelmezéssel 1999. június

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az 1992. július elsejétől hatályos Munka Törvénykönyve a munkaadók szempontjából jelentős változást jelentett a korábbi időszakhoz képest. A változás lényege, hogy a munkaadói és a munkavállalók... Tovább

Előszó

Az 1992. július elsejétől hatályos Munka Törvénykönyve a munkaadók szempontjából jelentős változást jelentett a korábbi időszakhoz képest. A változás lényege, hogy a munkaadói és a munkavállalók közötti kapcsolatokban a korábbi rendszer helyett - amely munkajog normákban határozta meg az ellátások és az elvárások többségét - a munkahely megállapodásokra helyezte a hangsúlyt, törvényekben rögzített minimumok meghatározásával A törvényi minimumokból eredő munkaadói kötelezettségek nagyobb mértékben, magasabb költségszinten terhelik a munkaadót.
Az 1992. évi XXII. törvényen korábban két alkalommal - 1995-ben és 1997-ben hajtottak végre lényeges módosításokat Az 1997. évi módosításban a szakszervezet tisztségviselők addig megállapodástól függő védelmét konkrét jogszabályokban rögzítették tovább nehezítve ezzel a munkaadók helyzetét.
Az 1999. évi módosítás a munkaadók szempontjából részben korrigálja a jogalkalmazás során felmerült nehézségeket, és eleget tesz az Alkotmánybíróság határozatának.
A munka világát szabályozó alaptörvényben végrehajtott változások elkerülhetetlenné teszik, hogy a munkaadók újragondolják, és szükség szerint módosítsák a munkahely kapcsolataikra vonatkozó helyi stratégiáikat Ehhez kívántunk segítséget nyújtani az 1992-ben az 1995.-ben, majd az 1997. évben készített kiadványainkkal, amelyekben kifejezettet munkaadói megközelítésben a jogszabályok adta lehetőségek optimális kihasználására hívtuk fel a figyelmet.
A Munka Törvénykönyvének legújabb, 1999. évi módosítása ismét aktuálissá tette kiadványunk átdolgozását és megjelentetését. Hasonlóan az eddigiekhez, ebben is igyekszünk felhívni a figyelmet az újdonságokra, az összefüggésekre, a megállapodások kritikus területeire.
A kiadvány egységes keretbe foglalja az 1992. évi XXII. törvényben a megalkotása óta végrehajtott összes változtatást. A törvény szövegéhez kapcsolva, bekezdésekhez kötve adjuk meg ajánlásainkat. A mellékletekben egy-egy részlet alaposabb kifejtését, magyarázatát találja meg az olvasó, illetve konkrét jogi esetekre is igyekszünk megoldást ajánlani. Célunk, hogy a mindennapi munkában gyakorlati segítséget adjunk a törvény alkalmazóinak, remélve, hogy ezzel is segítjük a munkáltatók tevékenységét.
Budapest, 1999. június Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egységes szerkezetbe foglalt munka törvénykönyve munkaadói értelmezéssel 1999. június
Állapot:
1.440 Ft
720 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv