A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II.

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 822 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Kiadóra való feliratkozás

Fülszöveg

A harmincas évek Magyarországának lelkiállapotáról, hangulatáról kevesen tudnak olyan jellemzőt és lényegesen mondani, mint Gelléri Andor Endre. Novellái szívszorítóan költői vallomások egy távoli korról, távoli világról.
Valami ősi meseszövő készség, valami bibliai-mítoszi, rafináltan elbeszélő báj, újszerű, meghatott líra hatja át írásait.
Mindez a báj és kedvesség igazi hitelét, otthonosságát a nehéz életű kisemberek világában leli meg. S a vádat emelő, igazságot sürgető indulat heve is sokszor ott lappang - a játékos derűben.
Mert a kor, amely annyi más társával, a magyar szellemi élet annyi nagy képviselőjével és ígéretével Gelléri Andor Endrét is elpusztította, kegyetlen kor volt, kultúrát és művészetet gyűlölő kor. S Gelléri éppoly szenvedélyesen tagadta meg ezt a kort, mint a haladás, a humanizmus többi harcosa világszerte. Nemcsak mártírsorsa biztosítja helyét a fasizmussal szembeszegülők között, hanem egész írói és emberi magatartása, életműve.
Életműve csonkán maradt... Tovább

Gelléri Andor Endre

Gelléri Andor Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gelléri Andor Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II. Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II. Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II. Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II. Gelléri Andor Endre összegyűjtött novellái I-II.

A védőborítók enyhén elszíneződtek, kopottak, a gerincek elszíneződtek. Az első kötet előzéklapján ajándékozási bejegyzés látható.

Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba