1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki tudja merre, merre visz a végzet...

Emlékkönyv - Csanády György, a Székely Himnusz szerzője születésének 100-ik évfordulója tiszteletére

Szerkesztő

Kiadó: Infopress Rt.
Kiadás helye: Székelyudvarhely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Székelyudvarhely városa a lehetőségekhez képest mindig sokat tett azért, hogy feltárja a város történeti, közművelődési emlékekben gazdag múltját s azt megismertesse az itt élőkkel, de az ország... Tovább

Előszó

Székelyudvarhely városa a lehetőségekhez képest mindig sokat tett azért, hogy feltárja a város történeti, közművelődési emlékekben gazdag múltját s azt megismertesse az itt élőkkel, de az ország közvéleményével is. Így már a múlt századoktól kezdve különösen erőteljes kutató munka bontakozott ki, melyekről részmonográfiák láttak napvilágot, jeles személyiségeknek állított emléket, kegyelettel emlékezett nagyjaira.
Jól tudjuk azonban, hogy teljes, az élet minden területét felölelő várostörténeti monográfia még nem készült el, számtalan olyan mozzanat van a város és a székelység múltjában, amely feltárásra vár és méltó a megörökítésre.
Örömmel olvasom az Udvarhelyi Híradó VI. évf. 1995 május 4-i számában, hogy Orbán Balázs szobrának felállítása után újabb kezdeményezésre hívják fel városunk lakosságának és az illetékeseknek a figyelmét: Nyirő József hamvainak a hazaszállítását, egy Nyirő-emlékház létesítését, és az utcának, ahol Nyirő József lakott Nyirő utcára való keresztelését. Ennek a szellemében határoztuk el Csanády György - székely Himnusz szerzője - születése centenáriumi ünnepségének megszervezését, emlékére kopjafa állítását a székelyudvarhelyi református temetőkertben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv