1.034.975

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy őrült naplója

Regény

Szerző

Kiadó: Pallas Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság-Révai Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 242 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E különös emlékiratokat a X. fogház tébolydájában irta unokatestvérem, ki ott halt meg, miután három évig lakója volt. Gyilkolási téboly szállta meg . . . .-ben, megölte - rokonát és örök fogságra... Tovább

Előszó

E különös emlékiratokat a X. fogház tébolydájában irta unokatestvérem, ki ott halt meg, miután három évig lakója volt. Gyilkolási téboly szállta meg . . . .-ben, megölte - rokonát és örök fogságra lett itélve.
Először halálbüntetést szabtak rá.
Halála után kaptam kézhez emlékiratait a tébolydából. Egy megható levél volt hozzá mellékelve, melyben régi barátságunkra hivatkozva, rám bizza irodalmi hagyatékát.
Óhajtotta, hogy életleirása nyilvánosságra hozassék.
Nem helyeselhettem szándékát. Mire való egy régi botrányt feleleveníteni és még élő embereknek gondot és boszuságot okozni!
Emléke már tisztán állt azok előtt, kik őt ismerték, vagy róla hallottak. Akik tudták, milyen volt a kihívás és minő embertől eredt, mind megbocsátották gyászos bűnét.
De mivel a halottak akaratát nem szabad megmásítani, elhatároztam, hogy némely elhagyással és enyhítéssel közéteszem az emlékiratokat... Vissza

George du Maurier

George du Maurier műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: George du Maurier könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv