1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A horgászat gyakorlati kézikönyve

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-368-532-X
Megjegyzés: Színes fotókkal fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A horgászat népszerűsége folyamatosan növekszik, ami együtt jár a zöldturizmus fejlődésével és a vízügyi politika fellendítésével. A horgászat nem csupán a szemlélődés egyszerű öröme, amely abból... Tovább

Előszó

A horgászat népszerűsége folyamatosan növekszik, ami együtt jár a zöldturizmus fejlődésével és a vízügyi politika fellendítésével. A horgászat nem csupán a szemlélődés egyszerű öröme, amely abból áll, hogy az ember egyedül találja magát a reggeli ébredés után egy halastó partján.
Az anyagok fejlődése kapcsán már a modern technika minden új eredményét kihasználó tudományról beszélhetünk. Ugyanakkor remek sport is, amikor a legveszélyesebb kanyonokkal találkozhatunk horgászás közben. Főként mégis azt az új öntudatra ébredést említhetjük meg, amely napjainkban a horgászat átértékelésére vezet bennünket, kihasználva mindenekelőtt a vízi ökoszisztéma és a halpopulációk - lásd a helyreállítást - védelmét.
Ebben a kötetben a horgászvilág négy neves cikkírója vállalkozott arra, hogy választ adjon a horgászok új elvárásaira. A módszereket és felszereléseket rendkívül nagy pontossággal írják le, és a magyarázó vázlatokkal gazdagon illusztrált szövegek minden újdonságot figyelembe vesznek. A szerzők ugyanakkor megkondítják a vészcsengőt is, amikor megemlítik azokat a problémákat, amelyek fenyegetést jelentenek vízi ökoszisztémánkra, különös tekintettel a lazacra. Mindenesetre nem feledkeznek meg azoknak az önkénteseknek a csodálatra méltó munkájáról sem, akiket egyetlen cél vezérel: átadni a jövőbeli generációknak egy olyan tőkét, amelynek kizárólag mi magunk vagyunk a biztosítékai. Vissza

Fülszöveg

A horgászat gyakorlati kézikönyve különleges helyet foglal el a Magyarországon eddig megjelent horgászati szakkönyvek sorában. 350 színes kép és közel 500 ábra segítségével mutatja be a francia és más európai horgászkultúrák technikáit, tradícióit - mindezt enciklopédikus pontossággal. Nyugat-Európa legjobb elméleti és gyakorlati szakembereinek segítségével olyan különleges tengeri és édesvízi halakat- és a kifogásukhoz szükséges eljárásokat - ismerhetünk meg, amelyekről a korábbiakban igen ritkán hallhattunk. A kiadvány azoknak - az európai uniós csatlakozás előnyeit kiaknázva - a magyar horgászoknak is nagyon komoly segítségül szolgálhat, akik a francia, brit és más nemzetek folyóin, tengerein szeretnék kifogni életük nagy zsákmányait, mint például egy lazacot, szaiblingot, különleges tintahalakat, vagy éppen egy méretes cápát... Emellett - igazi kuriózumként - megismerhetjük a Kanada és Alaszka vizeiben honos, sokszor furcsa és különös halakat is.

Tartalom

Előszó 5
A sebespisztráng 26
A szivárványos pisztráng 46
Pataki szaibling 50
A vitéz szaiblin 54
A pénzes pér 58
A maréna 62
A lazac 78
A csuka 122
A süllő 136
A sügér 148
A harcsa 156
A feketesügér 166
A keszeg 208
A dévérkeszeg 215
A compó 224
A fejes domolykó 226
A közönséges márna 234
A vésettajkú paduc 237
A fenékjáró küllő 238
A fürge cselle 240
A nyúldomolykó 242
A pirosszemű kele 242
A naphal 244
A fehér amúr 244
A tokhal 246
A törpeharcsa 246
A tengeri süllő 276
A sávos tőkehal 283
A tengeri angolna 286
Az arnykeszegek 288
A tengeri pérhal 291
A lepényhalak 294
A kőhalak 296
A makrahal 298
A kiscápák 299
A közönséges tőkehal 300
A sárga tőkehal 300
A francia tőkehal 300
A rája 300
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv