A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése

Szerző

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 230 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 963-230-275-3
Megjegyzés: 29 ábrával, 3 kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Kiss István: Bevezetés5
Dr. Szilágyi Pál: Az élelmiszeripari vállalati szervezés általános kérdései7
Az élelmiszeripari vállalati szervező munka feladatai és sajátosságai7
A vállalat mint önszabályozó rendszer10
A gazdasági szervezés alapelvei13
A szervező munka menete16
A vállalat termelési folyamatainak szervezése18
Rácz Margit: Az élelmiszeripar termelésirányítása19
A termelésirányítás fogalma, célja és feladatai19
A termelésirányítás körülményei és eszközei23
A termelésirányítás szervezete és információs rendszere 26
Gerely Péter: Az élelmiszeripari gyártási folyamatszervezés29
Az élelmiszeripari gyártási folyamat sajátosságai30
A gyártási folyamat helyzetfelmérése és elemzése31
A gyártási folyamat szervezése35
A ráfordítások és a költségek vizsgálata42
Gerely Péter: A termelési kapacitások vizsgálata43
A kapacitás meghatározásának elméleti alapjai43
A termelővonalak kapacitását befolyásoló tényezők46
A kapacitásnorma meghatározása48
Az időalapok meghatározása és felosztása50
Gutassy Ferenc: Az anyagmozgatás szervezése53
Az anyagmozgatási tevékenység szervezési alapkérdései53
Az élelmiszeripari vállalatoknál alkalmazott néhány anyagmozgatás-szervezési módszer61
Az anyagmozgatás gazdaságosságának vizsgálata64
Gerely Péter: A karbantartás szervezése66
Az élelmiszeriparban alkalmazható karbantartási rendszer és kialakításának menete67
A karbantartás szervezete és kapcsolati (információs) rendszere70
A karbantartás nyilvántartásai és ügyvitelének gépi adatfeldolgozása72
A karbantartás tervezése74
A karbantartás bonyolítása77
A karbantartás gazdaságossága81
A munka szervezése85
Gutassy Ferenc: A munkaszervezés alapjai85
Gutassy Ferenc: A munkatanulmányok szerepe a munkaszervezésben104
Debreceni József: A műszeres munkamérések és munkatanulmányok116
Sárkány István: A "dolgozz hibátlanul" (DH) munkarendszer alkalmazása az élelmiszeriparban126
A DH munkarendszer bevezetése127
Azt élelmiszeriparban eredményesen alkalmazott minőségszabályozási módszerek128
A DH munkarendszer és a szocialista munkaverseny kapcsolata130
Dr. Kozma Lajos: Az élelmiszeripari vállalatok külső kapcsolatainak szervezése132
A termelés megalapozását és kiszolgálását célzó kapcsolatok132
Együttműködés a mezőgazdasági nagyüzemekkel132
A felvásárlás szervezése134
A felvásárlás lebonyolítása136
A termelés kiszolgálását célzó kapcsolatok138
A termék értékesítését szolgáló kapcsolatok139
Az értékesítés hatékonyságát növelő módszerek141
A készáru raktározásának és szállításának szervezése143
Az exportértékesítés szervezése145
Elemzési és döntés-előkészítési módszerek146
Dr. Szilágyi Pál: Az elemzés szerepe a szervezésben146
Az értékelemzés (funkcióelemzés)147
A szervezés gazdaságosságának elemzése150
Az elemzés és a szervezés kölcsönös kapcsolata153
Dr. Toldi Miklós: A számítógép vállalati alkalmazása154
Néhány alapismeret a számítógépekről155
A számítógépek vállalati alkalmazásának problémái157
A számítógépes döntés-előkészítés és irányítás161
Dr. Toldi Miklós: A fontosabb matematikai módszerek vállalati alkalmazása163
A döntéselmélet és az operációkutatás164
Az optimális termékszerkezet meghatározása166
Szállítási modellek168
A hálóstervezés171
A vállalati irányítás szervezése173
Dr. Kiss István: A vállalatok irányítása és vezetése173
A szocialista vállalat általános jellemzői174
Az élelmiszeripar szakágazati rendszere176
A kivételes beavatkozáson alapuló vállalatvezetési módszer181
Dr. Schleicher Imre - Dr. Zacher László: A vállalati folyamatok és szervezetek szabályozása183
A vállalati folyamatok és szervezetek szabályozásának általános kérdései183
A vállalati folyamatok rendszerezése185
A szervezeti egységek kialakítása190
A szervezeti és működési szabályzat összeállítása196
Munkaköri leírások készítése199
Melléklet (A folyamatok címjegyzéke)203
A vállalatok információs és döntési rendszere209
Dr. Szilágyi Pál: A különböző döntési rendszerek információs megalapozása209
Dr. Szilágyi Pál: Az információs rendszer megszervezése213
Dr. Kiss István: Az élelmiszeripar információs és döntési rendszerének néhány sajátos kérdése216
Irodalomjegyzék219
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése

A védőborító szakadozott.

Kihajtható mellékletekkel.

Állapot:
2.400 Ft
1.260,-Ft 30 25
15 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
Állapotfotók
Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése

Könyvtári könyv volt. A védőborító szakadozott.

Állapot: Közepes
2.400 Ft
1.440,-Ft 20 25
17 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
Állapotfotók
Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése Élelmiszeripari vállalatok üzem- és munkaszervezése

A védőborító enyhén szakadozott, elszíneződött, kopott. A védőborítón, az előzéklapon és a címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
2.400 Ft
1.800,-Ft 25
22 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv