A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A kisüzemi élelmiszer-feldolgozás gépei és berendezései

Szerző

Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím: Termelők Kiskönyvtára
Kötetszám: 18
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9003-54-9
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Nadabán Péter: A gyümölcs- és zöldségnyersanyagok feldolgozásának előkészítő gépei9
Mosógépek9
Osztályozógépek13
Szártépők, magozók, felezők16
Hámozógépek21
Szeletelő-, csíkozó és kockázógépek25
Zúzó- és passzírozógépek28
Az élelmiszer-feldolgozás technológiai gépei31
Előfőzők (blansírozók)31
Hőcserélők33
Főzőberendezések36
Prések38
Homogénező berendezések41
Centrifugák44
Szűrőgépek47
Hőkezelő berendezések52
Bepárló berendezések56
Szárítók62
Szivattyúk69
Illés Tibor: A hűtés-fagyasztás gépei75
Hűtési rendszerek és hűtőközegek75
A kompressziós hűtési körfolyamat gépi berendezései77
Kompresszorok78
Elpárologtatók80
Kondenzátorok81
Hűtött tárolóterek85
Fagyasztóberendezések85
Pándi Ferenc: A szeszlepárlás gépei, berendezései87
Cefrézés és erjesztés87
Kisüsti rendszerű lepárlókészülékek és -berendezések87
Finomítvány előállítása95
Gyöngyösi József: Fűszerpaprika-őrlemény gyártóberendezései97
Gyöngyösi József: Hidegen sajtolt étolajok gyártóberendezései104
Ételízesítő hidrolizátumok gyártóberendezései111
Berszán Gábor: A húsfeldolgozás gépei, berendezései115
A húságazat termelési folyamatai115
Az állatvágás gépei116
A sertésvágás gépei123
A marhavágás125
A hús hűtése125
A darabolás-csontozás és a melléktermék-feldolgozás gépei126
Darabolás-csontozás130
Melléktermék-feldolgozás132
Húskészítménygyártó gépek132
Töltelékáru-gyártás132
Sonkagyártás140
A baromfi-feldolgozás gépei, berendezései142
A baromfi-feldolgozás technológiai gépei142
Az élőbaromfi beszállítása a feldolgozóüzembe142
Baromfiipari felsőpályás konvejor144
A vágóvonal gépei146
Paraffinozóberendezések154
Baromfimosó berendezések156
Zsigerelőberendezések158
Baromfi-előhűtők159
Petz Tiborné: Tejfeldolgozó üzemek gépi berendezései162
Tejszállító, tejtároló berendezések162
Mechanikai szétválasztásra alkalmazott technológiai berendezések163
Szűrő- és ülepítőcentrifugák168
Aprító- és keverőberendezések170
A tejfeldolgozás kalorikus alapberendezései173
Tejüzemi kalorikus célberendezések175
Alvadékkészítő és sajtömlesztő berendezések175
Besűrítők és szárítók178
Vajgyártó berendezések179
Tasnádi Endre: Sütőipari kis- és középüzemek gépei181
Cukrászati berendezések181
A sütőipari gépek csoportosítása181
Tároló- és szállítóberendezések193
Előkészítő berendezések193
Dagasztógépek186
Tésztaosztó és alakítógépek188
Kelesztőeszközök, kelesztőkamrák194
Sütőkemencék, vetőszerkezetek195
Cukrászati gépek és berendezések199
Szász Ottó: A kis- és középüzemi száraztésztagyártás gépei207
Adagolóberendezések207
Tésztakészítő berendezések208
Szárítóberendezések213
Gerely Péter: Csomagolás. A csomagolás gépei215
A csomagolási műveletek gépi berendezései215
A csomagolandó termék előkészítése216
A csomagolóeszköz előkészítése220
A csomagolandó adag kialakítása (mérés) és a kimért termék behelyezése a csomagolóeszközbe (töltés)224
A csomag (edényzet) zárása235
A csomag (edényzet) jelölése, címkézése237
Ellenőrzés238
A csomag gyűjtőcsomagba helyezése239
Egyes termékek, termékcsoportok csomagolási rendszerei239
Konzervek csomagolása (üvegbe, dobozba)241
Gyümölcslevek és tej csomagolása társított karton dobozokba242
Bor, gyümölcslevek, üdítőitalok, szeszes italok palackozása242
Hajlékony falú csomagolások243
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv