A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
„Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk" - mondják egyesek - és igazuk van.
„Enni jó" - mondják mások, s nekik is igazuk van. Az evés hozzátartozik az élet élvezeteihez,...
Tovább
Előszó
„Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk" - mondják egyesek - és igazuk van.
„Enni jó" - mondják mások, s nekik is igazuk van. Az evés hozzátartozik az élet élvezeteihez, csakúgy, mint a szerelem, a harmonikus családi élet, a kellemes otthon, a kényelmes és szép öltözék, a szórakozás és még annyi minden.
Az étkezésen keresztül biztosítjuk szervezetünknek az erőnlétet, munkaképességet, a gyermekeknek a növekedéshez, fejlődéshez szükséges táplálékot. Az evés létszükséglet - miért ne igyekeznénk kellemessé tenni? Nincs abban semmi elítélendő, ha az ember művészi fokon igyekszik ezt a létszükségletet biztosítani. Évszázadok, évezredek óta a jó konyha művészetnek számít.
Az idők folyamán ugyan a jó konyha fogalma meglehetősen sokat változott. A modem tudomány nem kezelte mostoha gyermekként a táplálkozást és rengeteg dolgot kiderített a táplálkozásról, a táplálékokról, azok hasznáról, mibenlétéről.
Vissza
Tartalom
Bevezetés 5
A tálak díszítése 9
EHETŐ ÉTELDÍSZEK 11
I. ELŐÉTELEK, VENDÉGVÁRÓ FALATOK 12
1. Hideg előételek 12
2. Meleg előételek 56
II. LEVESEK 69
1. Levesek húsból és hússal 71
2. Hús nélküli levesek 93
3. Gyümölcslevesek 112
4. Levesbetétek 115
III. HALÉTELEK 125
SERTÉS 134
SZARVASMARHA 135
BORJÚ 136
BIRKA, BÁRÁNY 137
IV. HÚSFÉLÉK 138
1. Vegyes vagy többféle húsból készülő ételek 142
2. Marhahúsból készült ételek 153
3. Borjúhúsból készült ételek 181
4. Sertéshúsból készült ételek 191
5: Bárány és birkahúsból készült ételek 221
6. Szárnyasokból készült ételek 229
CSIRKE, TYÚK 230
KACSA 247
LIBA 250
PULYKA 254
7. Nyúlhúsból készült ételek 258
8. Vagdalt (darált) húsból készült ételek 265
9. Belsőségekből készült ételek 272
NYELV 272
MÁJ 276
PACAL 281
TÜDŐ 281
SZÍV 282
TŐGY 284
VELŐ 285
VESE 287
VÉR 288
10. Füstölt húsokkal, sonkával, kolbásszal készülő ételek 289
V. KÖRETEK 300
VI. MÁRTÁSOK 318
Meleg mártások 318
Hideg mártások 326
VII. SALÁTÁK 331
VIII. FŐZELÉKEK 348
1. Hússal töltött vagy rakott főzelékek 348
2. Főzelékek hús nélkül 364
3. Feltétek főzelékekhez 388
IX. EGYÉB ÉTELEK
(tojás, gomba, rizs, puliszka) 396
X. TÉSZTÁS ÉTELEK 408
XI. DISZNÓVÁGÁS 426
XII. KÜLÖNFÉLÉK 433
Betűrendi mutató 439
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.