A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Süssünk, süssünk valamit

Receptgyűjtemény/Sütemények, torták, édességek, italok

Szerző

Kiadó: Pro-Print Könyvkiadó
Kiadás helye: Csíkszereda
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 973-97223-3-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Süssünk, süssünk valamit. Azt is megmondom, hogy mit. Lisztből legyen, kerekes, Töltelékes, jó édes. Csavarva, tekerve. Túróval bélelve. Csigabiga rétes, Kóstoltam, be édes.
Ez a gyermekmondóka... Tovább

Előszó

Süssünk, süssünk valamit. Azt is megmondom, hogy mit. Lisztből legyen, kerekes, Töltelékes, jó édes. Csavarva, tekerve. Túróval bélelve. Csigabiga rétes, Kóstoltam, be édes.
Ez a gyermekmondóka jutott minduntalan eszembe, amíg receptjeimet rendeztem, A recepteket, amelyeket kamaszlány korom óta, immár közel negyven esztendeje gyűjtök. Mivel Romániában évek, talán évtizedek óta nem jelent meg hazai kiadású szakácskönyv, süteményeskönyv magyar nyelven, összerendeztem gyűjteményem egy részét, és ebben a könyvben ajánlom fel a sütni-főzni szerető nőknek, családanyáknak, abban az őszinte reményben, hogy hasznukra leszek. A recepteket igyekeztem úgy összeválogatni, hogy ízlésétől igényétől és nem utolsósorban lehetőségétől függően mindenki megtalálja magának az éppen alkalmasakat. Ugyanakkor beiktattam hagyományos, ma már nem nagyon használt recepteket (mint pl. rétes, leveles vajas tészta stb.), valamint olyan recepteket, amelyeket már csak régi recepteskönyvek sárguló lapjain találunk meg (a Jókai által sokszor említett marcipánra, az örmény eredetű, régen nagyon népszerű dalaira s egyebekre gondolok), a sok "olcsó"\"gyors"\"hamis" recept mellé. Remélem, ily módon nyújtott segítségemmel sok finom édesség kerül nem egy család asztalára, kivált a gyermekek kezébe. Vissza

Tartalom

1. Kalácsok, kelt tészták, meleg tészták, zsírban sültek 9
2. Sós aprósütemények 30
3. Édes aprósütemények 40
4. Püspökkenyerek és táblás sütemények 77
5. Torták 126
6. Tortakrémek és mázak 154
7. Krémek, habok, édességek, cukorkák, fagylaltok 159
8. Felfújtak 187
9. Italok 193
10. Betűrendi mutató 205

Gergely Éva

Gergely Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv