1.035.076

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vas Megyei Termelőszövetkezetek Évkönyve 1959.

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt év nagy változásokat hozott megyénk életében. Pártunk helyes politikája nyomán kialakultak azok a feltételek, amelyek lehetővé tették, hogy a parasztság tömegesen lépjen az új, a... Tovább

Előszó

Az elmúlt év nagy változásokat hozott megyénk életében. Pártunk helyes politikája nyomán kialakultak azok a feltételek, amelyek lehetővé tették, hogy a parasztság tömegesen lépjen az új, a szövetkezeti útra. 1959 végén már 16 481 család tömörült 174 szövetkezetbe, hogy közösen műveljen meg 150 000 katasztrális holdnyi területet. Évek munkája nyomán ezrek és ezrek léptek arra az útra, amelyet itt Vasban az első úttörők Kemenesszentmártonban, Acsádon, Körmenden és másutt az elmúlt években már olyan szép sikerrel jártak.
A megyei tanács végrehajtó bizottsága szükségesnek tartja összegezni termelőszövetkezeteink munkájának, gazdálkodásának eredményeit. Hasznos lesz ez, mert lehetőséget nyújt a legjobb termelőszövetkezetek eredményeinek értékeléséhez és a tanulságok levonásához. Termelőszövetkezeti vezetőink és szakembereink jelentős része kevés tapasztalattal rendelkezik. A legjobbak példái nélkülözhetetlen hozzájárulást jelentenek ahhoz, hogy a ma még közepes termelőszövetkezetek a legjobbak színvonalára emelkedjenek, és bőséges legyen a termelés eredménye, jólét legyen a tagság része. Ezért határoztuk el e Termelőszövetkezeti Évkönyv megjelentetését. Nem lesz ez azért sem felesleges, mert évről évre megadja az összehasonlítás lehetőségét és ehhez a nyilvánosságot is megteremti. Mi, Vas megyeiek büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amelyeket a büki Lenin, a kemenesaljai Úttörő és más szövetkezetek elértek. Eredményeik mellé a következő években a termelőszövetkezeti évkönyvek minden bizonnyal feljegyezhetik majd újabb ős újabb Vas megyei községek és termelőszövetkezetek sikereit is.
Az évkönyv elsősorban a termelőszövetkezetek gazdálkodásáról, termelési és tenyésztési munkájáról hivatott képet nyújtani. A termelési adatok és számok mögött azonban a legalapvetőbbnek azt kell tekinteni, ahogyan szemünk előtt változik és a jövőben még gyorsabban változni és fejlődni fog a termelőszövetkezeti parasztság élete. Vissza

Tartalom

Előszó 3
A Vas megyei termelőszövetkezetek 1959. évi gazdálkodása 5
A megye termelőszövetkezeteinek 1959. évi gazdálkodási eredményei járásonként 47
A megye termelőszövetkezeteinek 1959. évi helyzete és működése 57
Celldömölki járás 57
Körmendi járás 71
Sárvári járás 81
Szentgotthárdi járás 117
Szombathely város 121
Szombathelyi járás 129
Vasvári járás147
A könyvben használt mezőgazdasági szakkifejezések rövid magyarázata 158
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv