| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 35 oldal |
| Sorozatcím: | Műszerek és mérések |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-10-7923-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 37 170. |
| Műszer és méréstechnikai alapfogalmak | 3 |
| A mérés célja és feladata | 3 |
| A mérőeszközök csoportosítása | 5 |
| A mérőműszerek elvi felépítése | 6 |
| Az érzékelő szerv | 6 |
| A mérőjel továbbító szerv | 7 |
| A mérőjel átalakító szerv | 8 |
| Mérőműszerek kijelzői | 9 |
| Mérési hibák | 12 |
| A hiba fogalma | 12 |
| A hibák okai | 13 |
| Csoportosítás a hibák forrásai szerint | 13 |
| Csoportosítás a hibák jellege szerint | 14 |
| A hiba meghatározása | 15 |
| A mérési eredmények feldolgozása | 17 |
| Mérőműszerek metrológiai jellemzői | 20 |
| A méréshatár | 20 |
| Mérési tartomány vagy mérési terjedelem | 20 |
| Az érzékenység | 21 |
| A pontosság | 22 |
| A fogyasztás, a mérőerő | 23 |
| A túlterhelhetőség | 24 |
| A csillapítottság | 24 |
| Használati helyzet | 26 |
| A nemzetközi mértékegységrendszer (SI) alapjai | 27 |
| Kialakulásának körülményei | 27 |
| Alapmennyiségek és ezek mértékegységei | 28 |
| Származtatott egységek | 29 |
| A prefixumok | 29 |
| A laboratóriumi mérések fontosabb szabályai | 31 |
| A laboratórium rendje | 31 |
| Munkavédelmi és biztonsági szabályok | 32 |
| A mérések szervezése és menete | 33 |
| A mérési jegyzőkönyv | 33 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.