1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Budapest Art Expo Friss 2000

Kiállítási katalógus/International Exhibition of Young Visual Artist/Fiatalok Nemzetközi Képzőművészeti Kiállítása/ArtMill/Szentendre MűvészetMalom 2000. július 21-30.

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Budapest Art Expo Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Budapest Art Expo Friss
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Színes fotókkal és illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

BUDAPEST ART EXPO FRISS
Fiatalok Nemzetközi Képzőművészeti Kiállítása
2000. július 21-30. Szentendre MűvészetMalom
A Budapest Art Expo Alapítvány közel tíz éves sikeres művészetszervező... Tovább

Előszó

BUDAPEST ART EXPO FRISS
Fiatalok Nemzetközi Képzőművészeti Kiállítása
2000. július 21-30. Szentendre MűvészetMalom
A Budapest Art Expo Alapítvány közel tíz éves sikeres művészetszervező tevékenysége jól ismert. 1991-től folyamatosan különböző reprezentatív helyszíneken rendezte meg - hazánkban először - nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárát. A hőskorban, a rendszerváltás után, maguk a művészek reprezentálták munkáikat, mivel művészeti magángalériák akkor még Magyarországon nem voltak. A kőbányai Szállás utcai romantikus indítás után évről évre változott a vásárok karaktere. Itthon és a környező országokban is lassanként megindult a műkereskedelem, és a klasszikus ún. antik műtárgykereskedelem dinamikus formálódása mellett a kortárs művészeti galériák száma is gyarapodott. A 90-es évek közepétől a BNV területén megrendezett Budapest Art Expo vásárokról egyre inkább kiszorultak az egyénileg jelentkező művészek, s a kereskedelem színterére kortárs művészeti galériák, művészcsoportok és a jövő generációt képviselő művészeti iskolák standjai kerültek. Persze a korlátozott piaci viszonyok kényszere következtében a kortárs galériák csak a művészek egy részének a munkáit képes forgalmazni, így jónéhány alkotó elesett a bemutatkozás lehetőségétől. A város centrumától távol fekvő Hungexpo területe - a résztvevők megítélése szerint - nem volt igazán ideális helyszín egy reprezentatív nemzetközi képzőművészeti esemény megrendezésére. Ezért 1998-ban a szervezők a Műcsarnok termeit bérelték a Budapest Art Expo VII. Nemzetközi Művészeti Vására számára. A hazai legjobb művészeti galériákat és egyben a jelentős aukciósházakat is felvonultató rendezvény nagy sikert aratott, több mint tízezer ember látogatta meg a kiállítást négy nap alatt. Éppen ezért sajnálatos, hogy részben anyagi támogatás híján, részben a kortárs magángalériások érdekellentétei miatt ez az ígéretes vásársorozat megszakadt.
A Budapest Art Expo kuratóriuma úgy döntött, hogy új rendezvénysorozatot indít fiatal képzőművészek számára. A 35 évnél fiatalabb művészek egyénileg jelentkezhettek a kiállításra, s a maguk összeállította kollekcióval mutatkozhatnak be a közönségnek és a szakmának. Örvendetesen sokan jelentkeztek a nemzetközi kiállításra, Budapestről és vidékről, a környező országokból (Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Jugoszlávia) és Nyugat-Európából (Németország, Hollandia). Részt vesznek főiskolások, mesteriskolások, stúdiósok és már gyakorló kiállító művészek. A kiírásnak megfelelően a legváltozatosabb vizuális művészeti műfajok jelennek meg: a hagyományos képzőművészeti médiumok mellett számítógépes művészet, fotó és installáció.
A kiállítás „friss", nagyvonalú hangulatához kitűnően illik a most helyreállított szentendrei MűvészetMalom épülete. A BAE FRISS az Alapítvány és a MűvészetMalom közös rendezésében valósul meg. A terveink szerint az évente ismétlődő kiállítássorozat sikeréhez hozzájárulhat a város nagymúltú művészeti tradíciója és jelentős idegenforgalma. Ezt a fiatal korosztályt még nem feltétlenül ismeri a művészeti piac, a galériahálózat, vagy a művészeti kiállításokat szervező múzeumi szakma. Új generáció mutatkozik be: tehetséges képviselői a következő évszázad első évtizedeiben a hazai művészet alakulásának fontos szereplői lesznek. Érdemes odafigyelni rájuk!
Budapest Art Expo Alapítvány Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Budapest Art Expo Friss 2000 Budapest Art Expo Friss 2000 Budapest Art Expo Friss 2000 Budapest Art Expo Friss 2000 Budapest Art Expo Friss 2000 Budapest Art Expo Friss 2000

A borító és a lapélek foltosak.

Állapot:
1.880 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
konyv