864.937

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Capa: Szemtől szemben

Képek a spanyol polgárháborúból/Robert Capa fényképei a Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía gyűjteményéből/Kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában 2002. március 21-május 20.

Szerkesztő
Fordító
Róla szól

Kiadó: Spanyol Királyság Nagykövetsége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 13 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 28 cm x 23 cm
ISBN:

Fülszöveg

Testvérem, Bob (Robert Capa), ugyanazzal a céllal ment Spanyolországba, amellyel a világ minden tájárólszármazó önkéntesek, a Köztársaságért akartak harcolni. Mindannyian tudták, hogy ez az ő harcuk is, nem csupán a spanyol népé. Hitték és remélték, hogy egy republikánus győzelem eredményeként Európa-szerte összeomlik a fasizmus, és hogy ily módon elkerülhető lesz a világháború, melynek réme a napok múlásával egyre fenyegetőbbé vált. E nemes álmok azonban - legalábbis ideiglenesen - szertefoszlottak.
Bob Gerda Taróval, egy német menekült lánnyal ment Spanyolországba. Fiatalok voltak, idealisták és szerelmesek. Fényképezőgépük volt egyetlen fegyverük, melyet arra használtak, hogy nemzetközi támogatást szerezzenek a köztársaság ügyének. 1937 júliusában Gerda tragikus körülmények között meghalt Bruneténél, Bob sosem tudott teljesen kigyógyulni fájdalmából. Eleinte még a gondolatát is elutasította annak, hogy visszamenjen a háborúba, amely megölte a kedvesét, de a spanyolok iránti... Tovább
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem