799.110

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A füstréti Madonna

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 497 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

Füstrét Budapest egyik földszintes külvárosa: nevét a mozdonyok füstjétől kapta. Itt született Vigan mozdonyvezető leánya 1942-ben. Mint a fiatalok általában, korának gyermeke szeretne lenni. 1958 őszén, harmadikos gimnazista korában, ő tartja az évnyitón az iskola zászlaját, úgy látszik, ő lesz a KISZ-szervezet csúcstitkára.
De néhány nap múlva férjhez megy egy fiatal tanárához, és néhány hónap múlva özvegyen marad egy gyerekkel. Könyvtáros lesz a füstréti kultúrotthon könyvtárfiókjában, olvasói adják neki a füstréti madonna nevet. Három esztendeig tart, amíg sikerül visszatalálnia korához, és nem egykönnyen. Úgy látszik, hogy második nagy szerelme megint csak nem illik hozzá: egy munkásfiú, akit ő maga "szerez be" politechnikai oktatónak régi iskolájába.

Gergely Márta

Gergely Márta műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Márta könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem