A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy fazék főzelék

Szerző

Kiadó: Aranyhal Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 76 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9394-21-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A zöldségfélék talán a legfontosabb és legegészségesebb táplálékaink, A legtöbbje nyersen is fogyasztható, frissen elrágcsálva vagy ízesítve, saláta formájában. Ezúttal a főzött; párolt, sült... Tovább

Előszó

A zöldségfélék talán a legfontosabb és legegészségesebb táplálékaink, A legtöbbje nyersen is fogyasztható, frissen elrágcsálva vagy ízesítve, saláta formájában. Ezúttal a főzött; párolt, sült zöldségételek készítéséhez szolgálok receptekkel; Először a magyar konyhában hagyományos főzelékeket veszem sorra. Ezeket általában rántássál készítik, így laktatóbbak, de hizlalóbbak is. A modern konyhák előnyben részesítik a párolt zöldségeket. Ízesítési lehetőségük így is igen gazdag, s nem mellékes az sem, hogy így nem hízlalnak. Aki vigyáz a vonalaira, inkább a párolt'zöldségeket válassza önálló fogásként vagy köretnek. Egy szelet húshoz vagy egy csirkecomb mellé, kitűnő ebéd vagy, vacsora. A főzelékek/zöldségételek elkészítéséhez néhány általános tanácsot fogadjanak el tőlem:
- Ízletes, jó ételt csak jó minőségű alapanyagból lehet készíteni. A zöldség legyen friss és lehetőleg hibátlan. Ez az olcsóbb, mert nem kell belőle eldobni. Rossz ízű burgonyából soha nem lehet jó krumplifőzeléket csinálni.
- Ne főzzük agyon a zöldségeket. Nem baj, ha egy kicsit ropogós marad, hiszen a legtöbb nyersen is fogyasztható lenne.
- Ne rántsuk be vastagon a főzelékeket, mert ragacsos, sűrű, ,,csuszpájz'' (csirízszerű állag) lesz belőle.
- Ízesítsük, de ne fűszerezzük túl a főzelékeket, köreteket, legyen érezhető a zöldség eredeti alapíze.
- Nagyon jól mossuk meg a zöldséget felhasználás előtt, különösen a leveleseket. Háromszor öblítsük át tiszta vízben. Vissza

Tartalom

Főzelékek és zöldségételek5
Főzelékek8
Savanyú burgonyafőzelék8
Burgonyafőzelék tejfölösen8
Paradicsomos burgonyafőzelék8
Tejfölös zöldbabfőzelék8
Tarkababfőzelék9
Fehérbabfőzelék9
Fejtett-tarkababfőzelék10
Zsenge zöldborsófőzelék10
Zöldborsófőzelék10
Szárazborsó-főzelék11
Paradicsomos káposztafőzelék11
Lucskos káposzta11
Hajdúkáposzta12
Kelkáposzta-főzelék12
Karalábéfőzelék13
Sárgarépa-főzelék13
Spenót- vagy mángoltfőzelék13
Sóskafőzelék14
Salátafőzelék14
Tökfőzelék14
Tejfölös tökfőzelék14
Tojásos tökfőzelék15
Spárgafőzelék15
Zellerfőzelék16
Articsókafőzelék16
Uborkafőzelék16
Finomfőzelék16
Kukoricafőzelék17
Gombafőzelék17
Lencsefőzelék17
Feltétek18
Párolt zöldségek19
Habart főzelékek20
Zöldséges egytálételek20
Ricset20
Sólet21
Hamis gulyás21
Lecsó22
Gombapörkölt22
Paprikás zöldbab22
Paprikás burgonya23
Padlizsánpaprikás23
Rakott zöldségtál24
Rakott burgonya24
Rakott karfiol24
Rakott kelkáposzta24
Rakott káposzta25
Babos káposzta25
Rakott spárga26
Rakott zöldbab26
Rakott tök27
Rakott zeller27
Rakott zöldésgtál28
Rakott cukkini28
Rakott padlizsán29
Rakott karalábé29
Rakott paradicsom30
Rakott kelbimbó30
Lecsós patiszontál30
Nyári babtál31
Zöldséges rizottó31
Karfiol-gombatál32
Karfiol-brokkolitál32
Rizses padlizsántál32
Spenóttal töltött gomba33
Zöldséges pecsenye33
Savanyúkáposzta-tál34
Erdésztál34
Spárga hollandimártással35
Széna-szalma zöldségtál35
Gombás kínai kel35
Sonkás cukkini36
Zöldséges rizs36
Zöldségfelfújtak36
Spenótfelfújt37
Brokkolifelfújt37
Burgonyafelfújt38
Kelbimbófelfújt38
Karfiolfelfújt38
Gombafelfújt39
Tökfelfújt39
Káposztafelfújt39
Rántott, sült zöldségek40
Vegyes zöldségfasírt szójával40
Spenótfasírt41
Gombafasírt41
Rántott gomba41
Rántott kelkáposzta42
Sült zöldségszeletek42
Zöldségek pongyolában42
Töltött zöldségek43
Töltött kínai kel43
Töltött paprika44
Töltött karalábé44
Töltött burgonya45
Töltött gomba45
Töltött tök46
Töltött paradicsom46
Töltött padlizsán47
Töltött káposzta47
Töltött articsóka48
Töltött zeller48
Töltött kelkáposzta49
Zöldségmártások49
Kapormártás49
Paradicsommártás50
Gombamártás50
Uborkamártás50
Hagymamártás50
Tartár alapmártás50
Remuládmártás51
Ravigot-mártás51
Zöld mártás51
Piros mártás52
Padlizsánmártás52
Vinaigrette-mártás52
Madeiramártás52
Cumberland-mártás53
Rebarbaramártás53
Meleg gyümölcsmártások53
Almamártás53
Birsalmamártás54
Meggymártás54
Ribizlimártás54
Csipkebogyómártás54
Zöldséges tészták54
Néhány bevált olasz ragurecept55
Zöld sajtos metélt56
Piros sajtos metélt57
Káposztás palacsinta57
Káposztás palacsintalepényke57
Gombával töltött palacsinta58
Spenótos derelye58
Ravioli59
Pizza59
Kukoricás zöldségfánk60
Káposztás rétes60
Burgonyás rétes60
Spenótos batyu61
Burgonyás ételek61
Lapcsánka61
Sztrapacska62
Dödölle vagy gánica62
Tócsni62
Burgonyapolenta63
Sajtos burgonya63
Burgonyagraten63
Burgonyafánk63
Krumplis lángos64
Krumplipogácsa64
Burgonyaröszti64
Gombás burgonyakrokett65
Zöldséges burgonyagombóc65
Különlegességek65
Olasz karfiol66
Itáliai zöldbab66
Olasz zöldséges omlett66
Spanyol ratatouille67
Görög muszaka67
Török dolma68
Poplupka68
Szerb gyuvecs69
Vetrece69
Töltike69
Piláf70
Mexikói rizs70
Kantoni rizs71
Kínai zöldségköret71
Kínai tavaszi tekercs72
Édes, savanyú kínai kel72
Indiai paradicsomos karfiol72
Indiai káposztatál73
Vegyes zöldfőzelék indiai módra73
Grúz spenót74
Grúz diós zöldbab74
Iráni zöldséges fasírt74
Iráni zöldséges palacsintatorta75
Japán zöldségköret75
Japán tökfőzelék75
Indonéz zöldségtál76
Indonéz rizstál76
Francia szoté76
Paella77

Gergelyné Varga Edit

Gergelyné Varga Edit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergelyné Varga Edit könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy fazék főzelék
Állapot:
840 Ft
630,-Ft 25
7 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv