1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A keleti művészet Romániában

Fotózta

Kiadó: Meridiane Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Gyűjteményünk a közép- és távolkeleti művészet Romániában őrzött alkotásait mutatja be az olvasónak. Összeállításának gondolata abból a meggyőződésünkből fakadt, hogy e messzi tájakról hazánkba... Tovább

Előszó

Gyűjteményünk a közép- és távolkeleti művészet Romániában őrzött alkotásait mutatja be az olvasónak. Összeállításának gondolata abból a meggyőződésünkből fakadt, hogy e messzi tájakról hazánkba elkerült műtárgyak érdeklődésre tarthatnak számot a műtörténészek s a keleti művészet kedvelőinek körében; sokat közülük bátran állíthatunk világhírű múzeumok tárgyai mellé.
Az egyes műtárgyak eredetét teljes pontossággal meghatározni igen nehéz, mint ahogy nehéz felderíteni azt is, hogy milyen utakon jutottak el hazánk tájaira.
Ezeket az értékes alkotásokat az RNK Szépművészeti Múzeuma összegyűjtötte, gondozásába vette; szakemberek foglalkoztak azonosításukkal, osztályozásukkal. így méltó helyükre kerültek e művészeti értékek, s ma a múzeum egyik külön részlegén, A k el e ti és távolkeleti művészet osztályán tekinthetők meg.
Albumunk azonban nem csupán az RNK Szépművészeti Múzeumában kiállított tárgyakat mutatja be, hanem azokat az értékesebb munkákat is, amelyek magángyűjteményekben találhatók. A dr. St. Nicolau akadémikus, valamint e sorok írójának birtokában lévő alkotások is gazdagítják a gyűjteményt (George Oprescu időközben az RNK Akadémiájának adományozta gyűjteményét). Vissza

Fülszöveg

Gyűjteményünk a keleti művészetnek az RNK Szépművészeti Múzeumában és magángyűjteményekben található művészeti tárgyait mutatja be. Az album 140 reprodukciója a kínai, japán, hindu, khmer, sziámi és perzsa művészet különböző korszakait képviseli, nagy változatosságot mutat a művészeti tárgyak rendeltetése, anyaga s a művészi megformálás tekintetében. Egyetemes értékű, magas művészi szinten realizált gránit-, márvány-, bronz-, fa- és agyagszobrok, égetett agyag-, homokkő-, fajansz- és porcelán edények, nefrit, jad és agát szobrocskák, papírra és selyemre festett, képek alkotják az album anyagát.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv