1.034.154

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Tegnap harangoztak, holnap harangoznak"

"They tolled yesterday, and will toll tomorrow" - Történelmi harangjaink/Our Historic Bells - Kiállítás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Örökség Galériájában 2004. június 17 - szeptember 12.

Szerkesztő

Kiadó: Kulturális Örökségvédelmi Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a füzetből:
Mi a harang?
Fordított serleg alakú felfüggesztett, zenei hangot adó jelzőeszköz. A legenda szerint a harangot az itáliai Campana tartománybeli Nola városának püspöke,... Tovább

Előszó

Részlet a füzetből:
Mi a harang?
Fordított serleg alakú felfüggesztett, zenei hangot adó jelzőeszköz. A legenda szerint a harangot az itáliai Campana tartománybeli Nola városának püspöke, Paulinus találta fel a IV. században, egy álombeli látomástól megihletve. Ebből kifolyólag lenne a harang latin és olasz neve "campana". Kisebb harangok és csengők - különbség közöttük csak a nagyságukban van - Elő-Ázsiában már több ezer évvel Krisztus előtt voltak. Hazánkban a legkorábbi csengőket a Krisztus előtt V. századbeli szkíta sírokból ismerjük.
A görögöknek és a rómaiaknak is voltak csengőik, de a harangok általános használata Nyugat-Európában a keresztény egyházzal kapcsolatos. Kezdetben, a kolostorokban használták őket az egyes közös alkalmak jelzésére, majd Sabinianus pápa 606-ban elrendelte a rendszeres harangozást, hogy azzal nappal négy, éjjel három alkalommal szólítsák imára a népeket. A törökök elleni győzelemért való imára szólította fel III. Calixtus pápa is az európai kereszténységet, amikor Mehmed szultán 1456-ban Nándorfehérvár ostromára vonult fel. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv