1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyermekvezér

Történelmi regény az ifjuság számára

Szerző
Grafikus

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 234 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kolozsváry Sándor fekete-fehér rajzaival illusztrált. Krakauer-nyomda nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Etilköz, anno Domini 895.
A szeretmenti síkon a virradat mélységes csöndje ül. Pitymallik. Keleten az ég rózsaszínbe borul s a pusztán, párafoszlányokat kergetve maga... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Etilköz, anno Domini 895.
A szeretmenti síkon a virradat mélységes csöndje ül. Pitymallik. Keleten az ég rózsaszínbe borul s a pusztán, párafoszlányokat kergetve maga előtt, végigsuhan a hajnali szellő. Nyomában zizegő hullámokat vet az ingovány náderdeje, a fűszálakról pedig pereg a harmat, mintha az éjszaka folyamán eső verte volna a rónát.
A felhők rózsaszínjébe arany sugárkévék lopakodnak. Aztán megjelenik a puszta peremén a nap glóriába öltözött vérvörös korongja. A lármafa őre, ki magas vigyázóhelyéről a párába vesző síkságot ügyeli, szájához emeli kürtjét s a pusztán végigrikolt az ébresztő. A távolból, elhalóan kürtjelek kúsznak át a levegőn.
A kürtszóra a kihaltnak tetsző pusztába élet költözik. Szarvak csörrenése, ostorpattogás, kutyák csaholása, pásztorok hangosszavú lármája veri föl a tájat. Aztán csönd lesz ismét, csak a vonuló nyájak kolompjának méla hangja hallik.
Élet költözik az ingoványba nyúló, hosszú földnyelv táborába is. A pusztával összefüggő, keskeny nyakát védőmű szeli át A védőművön belül is mozgolódik a jószág. Odakünn csak a télen-nyáron egyaránt a pusztán csavargó ridegnyájak tanyáznak, a fejősjószág éjszakára idebenn, durván összeácsolt karámokban szorong. Panaszos bégetéssel, bőgéssel hivogatja a szolganépet, a palánkon kívül csábítóan zöldéi a kövér legelő, szabadulni kíván tőgyének terhétől.
Az egyik karám korlátja mögött lovak gyülekeznek. Csupa nemes paripa, az Oros nemzetség féltett kincse, messze földön híres ménese. A karám alacsony korlátja mitsem jelent rugalmas lábuknak, de lovas csikósok veszik körül és kezükben a kibontott karikás. Ismerik fájdalmas csípését. Vissza

Fülszöveg

Egy nép története sem olyan gazdag izgalmas eseményekben, végsőkig feszült helyzetekben, különös, titokzatos ösvényeken haladó sorsokban, mint az erősebb ellenfelekkel, Nyugat és Kelet legveszedelmesebb hatalmaival évezredek óta élet-halál harcot folytató magyarságé.
Gilde József lélekzetelállítóan izgalmas ifjúsági regénye, A Gyermekvezér, a magyar történelem legérdekesebb korszakában, a honfoglalás előtti években játszódik le. Sok képpel díszített kiadás.

Gilde József

Gilde József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gilde József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv