1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy Katalin

Védőborítós példány

Szerző
Fordító
Róla szól

Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Fővárosi Nyomda Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Honnan? Nincs kérdés, mely gyakrabban vetődik fel az emberi észben, mint ez. Természetében gyökeredzik. Nem tud semmire sem nézni, nem tud semmit sem megcsodálni, anélkül,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Honnan? Nincs kérdés, mely gyakrabban vetődik fel az emberi észben, mint ez. Természetében gyökeredzik. Nem tud semmire sem nézni, nem tud semmit sem megcsodálni, anélkül, hogy ne akarná minden áron megtudni, miképpen keletkezett. Honnan jön a villám, a mennydörgés? Az ár és apály? Honnan az egyéniség, a lángész?
Erre az utolsó kérdésre könnyebb volt felelni akkor, mikor a tudomány még a tisztelet borzongásával torpant meg a lélek előtt és minden egyszerű emberi jelenségben valami istenit látott és valami isteninek hódolt. Ámha senki sem egyéb, mint szülőinek gyermeke - akkor mindannak, ami ő maga, meg kell lennie bennük is és magától értetődik, hogy a kutató, ha valami nagy egyéniség kapja meg érdeklődését, kitartó szorgalommal tanulmányozza őseit és lelkiismeretesen igyekszik összehordani azt az örökséget, melyből teremtődött. Vissza

Fülszöveg

NAGY KATALIN az orosz nemzet egyik legnagyobb uralkodója volt. Nagy Péter, Erzsébet, Nagy Katalin: ez a nagy triász, amely Oroszországot a barbárságból európai színvonalra emelte és nagyhatalommá tette.
Hogy Katalin uralkodói gondjai között egymásután dobta magát fiatal szeretői egész sorozatának karjába, azt, ha nem is menti, de megmagyarázza Gitta Kaus és az ő magyarázata talán hitelesebb is, mint a férfiíróké: nő nőről mindig többet tud mondani és érdekesebbet is.
Az a hatalmas körkép, amelyet Gina Kaus ebben a könyvében megfestett, egyúttal grandiózus korkép egy óriási birodalomról és a francia forradalom előtti, alatti és utáni vérző, vonagló Európáról.

Gina Kaus

Gina Kaus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gina Kaus könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nagy Katalin Nagy Katalin Nagy Katalin Nagy Katalin Nagy Katalin

A védőborító javított. Belülről megerősített példány. Néhány lap foltos.

Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv